06.04.2020 - 21:50
L’aïllament preventiu a causa de la crisi sanitària de la Covid-19 ha fet que ens veiem obligats a romandre tancats a casa. Qualsevol projecte de viatge s’ha hagut d’ajornar o suspendre, tot esperant de tornar a la normalitat. Paradoxalment, ara pot ser un bon moment per a descobrir maneres alternatives de conèixer el planeta sense haver de sortir de casa. Per això, hem fet una selecció de cinc plataformes i jocs interactius que us permetran de fer la volta al món des del sofà de casa.
Geoguessr
Geoguessr és un joc virtual ideal per a practicar geografia i viatjar des de casa. S’hi pot participar de manera individual o en grup, i les regles són ben senzilles: es mostra una imatge aleatòria per Google Street View i s’ha d’endevinar a quina localització pertany. Com més s’acosti la resposta a la procedència real, més punts rebrà. Es pot triar entre diverses opcions, com ara la limitada a espais del Regne Unit, de la Unió Europea o de llocs famosos d’arreu del món.
How well do you know the world? Play Geoguessr to find out! http://t.co/sJmJxCwPyz
— BBC Travel (@BBC_Travel) June 24, 2014
Skyline Webcams
La pàgina web Skyline Webcams ofereix imatges reals i en directe de centenars de punts d’arreu del món. En un moment en què gran part del planeta està confinat, podem veure indrets com la Fontana di Trevi de Roma o la plaça de la Ciutat Vella de Praga com no s’havien vist mai: completament desèrtics.
#NewYork like you've never seen it before! https://t.co/EaWwJQFvA7 | #covid19 #COVID19Pandemic https://t.co/U7XIirIXLX
— SkylineWebcams (@SkylineWebcams) April 3, 2020
Deu propostes per a gaudir de la cultura popular a casa
Travel Frog
Travel Frog és una aplicació japonesa que permet de descobrir el món de manera divertida amb una granota inquieta i viatgera. La mascota, que normalment és a casa descansant i jugant, desapareixerà quan el jugador menys s’ho esperi i de manera incontrolable, i se n’anirà de viatge uns quants dies, durant els quals li enviarà postals.
Around the world
Around the world és un espai web que proposa un desafiament a l’usuari: ser capaç d’arribar a totes les destinacions del món. Però, com passa a la vida, s’han de buscar feines per a finançar els costos del viatge. Segons l’habilitat de l’usuari i els seus coneixements, guanyarà monedes que li permetran de continuar visitant indrets desconeguts.
80 days
Ambientat en l’any 1872, 80 days ens posa a la pell de Phileas Fogg i el seu acompanyant Jean Passepertout, i seguint l’argument de la famosa novel·la de Jules Verne, ens convida a fer la volta al món en vuitanta dies. Ho podrem fer amb un submarí, un dirigible, un camell mecànic i molt més, amb un horitzó de més de cent setanta ciutats per explorar.