Un viatge de final de curs a Mallorca deixa centenars de contagiats arreu de l’estat espanyol

  • La majoria de contagis es van produir en un ferri que va sortir del port de València cap a Mallorca

VilaWeb

Redacció

24.06.2021 - 13:39
Actualització: 25.06.2021 - 14:49

Un gran brot de la covid-19 que afecta estudiants de diversos punts de l’estat espanyol, sobretot Madrid, té l’origen en un viatge de final de curs a Mallorca. Segons que ha informat la conselleria de Sanitat de Madrid, s’han infectat 245 estudiants madrilenys i es fa el seguiment de 452 contactes estrets, que no inclouen familiars, de manera que la xifra encara pot ser molt més alta.

Tots els contagiats ho han estat per la variant alfa del coronavirus, també coneguda com a britànica. A banda Madrid i les Illes Balears, també s’han detectat infeccions en estudiants del País Valencià. De moment, s’han registrat seixanta-set casos i  els afectats tenen símptomes lleus. També s’han declarat infeccions al País Basc (49), a Múrcia (18) i a l’Aragó.

El viatge a Mallorca va tenir lloc entre el 12 i el 18 de juny. Les autoritats creuen que la majoria de contagis es van produir en un ferri que viatjava a l’illa després de sortir del port de València. Ara bé, encara s’ha de determinar com es van contagiar la resta d’afectats, ja que alguns, com és el cas dels estudiants de Bocairent, van anar a Mallorca amb avió.

El Ministeri de Sanitat espanyol ha assegurat que fins ara els casos detectats són 394, tot i que la xifra podria ser més alta, ja que hi ha desenes de joves confinats. Així mateix, en la ponència d’alertes entre el ministeri i les conselleries de Salut de les comunitats s’ha recomanat que se suspenguin els viatges de final de curs que encara no s’hagin fet.

“El risc de transmissió en el mateix entorn —en referència a Mallorca— on s’han produït els casos és alt”, ha assegurat Sanitat. A més, totes les persones que van participar en els viatges i en les activitats implicades en el macrobrot seran tractades com a contactes estrets, de manera que hauran de fer-se un prova PCR i, una segona al cap de 48 hores si dóna resultat negatiu.

D’altra banda, no s’ha descartat fer proves multitudinàries si la xifra d’infectats continua augmentant.

 

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 75 € l'any

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem

Fer-me'n subscriptor