13.08.2024 - 21:40
|
Actualització: 13.08.2024 - 21:53
La Conca de Barberà cultiva el 90% d’hectàrees de vinya de trepat que es conreen a tot el món. Per això, el trepat és la varietat de raïm més icònica de la comarca i que caracteritza la DO Conca de Barberà. És una varietat que dóna vins frescs, delicats, elegants i molt fins, amb poca graduació; una tipologia de vins que aquests darrers anys ha guanyat interès i és tendència, enfront de vins amb més graduació i volum. Alhora, són ideals per a prendre amb un punt de fred.
El rosat de trepat del celler Cara Nord és fresc, divertit, fàcil de beure. Procedeix d’una zona molt singular: aquest vi s’elabora amb una viticultura de fins a 800 metres d’altura a la cara nord de la Serra de Prades i procedeix d’una selecció de vinyes de trepat. El 2015 es va comercialitzar el primer trepat de Cara Nord. Avui, el celler elabora tres vins que porten aquesta varietat: el Cara Nord Blanc, que conté un 30% de trepat (elaborat com un blanc de noir), el rosat, que és un 100% trepat, i el Cara Nord Trepat Negre, que neix d’una vinya de quaranta-tres anys, plantada en vas.
Tomàs Cusiné és un dels elaboradors més singulars de les comarques vinícoles del país. Actualment, és propietari dels cellers Castell del Remei, Cérvoles i Tomàs Cusiné, a la DO Costers del Segre, i Cara Nord, a la DO Conca de Barberà. Tomàs Cusiné elabora amb pràctiques sostenibles i amb la mínima intervenció i experimenta amb tècniques i mètodes biodinàmics.