Vi Escursac 2023, una varietat genuïna de Mallorca

  • Un vi que representa l’essència del projecte Ve d’Avior, de Cati Ribot, de recuperació de la varietat i elaboració de vins naturals a Mallorca · Dins la sèrie “Cinc vins negres catalans per a tastar aquest estiu”

VilaWeb
Montserrat Serra
19.08.2024 - 21:40
Actualització: 19.08.2024 - 21:43

Escursac 2023 és un vi negre jove, de poca graduació, sense sulfits afegits, de la varietat escursac, que és la que dóna nom al vi. És un vi obra de Cati Ribot, de Santa Margalida, a Mallorca. Forma part del seu projecte personal, Ve d’Avior, en què recupera varietats pròpies de l’illa amb risc de desaparèixer i també acull projectes d’uns altres viticultors que entenen el vi des de la mínima intervenció i com a resultat de l’expressió d’un paisatge. 

Cati Ribot explica així de bé l’Escursac: “Estimo la varietat escursac. Vam començar a treballar-hi de manera experimental el 2006 al nostre celler. Vam fer diferents proves i vinificacions. El 2017 la van autoritzar com a varietat comercial i vam fer el primer vi de l’illa amb aquesta varietat. Després hi hem anat apostant i hem sembrat noves vinyes d’escursac. És la varietat que domina en tots els cupatges dels nostres vins. I aquest Escursac és un vi que em representa per la seva sinceritat, puresa i netedat.”

Continguts només per a subscriptors

Aquesta notícia només és visible per als membres de la comunitat de VilaWeb fins el dia 20.08.2024 a les 01:50 hores, que s'obrirà per a tothom. Si encara no en sou subscriptor cliqueu al botó següent

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any
Fer-me'n subscriptor