Veïns i ecologistes tornen a protestar al carrer contra l’ampliació del port de València

  • La concentració s’ha fet a les portes de l’Autoritat Portuària que s’ha reunit en consell d’administració · El batlle Joan Ribó demana que les coses es facen bé

VilaWeb

Redacció

30.04.2021 - 13:14

Associacions veïnals i organitzacions ecologistes han tornat a manifestar davant l’Autoritat Portuària de València el seu rebuig a l’ampliació del port. Amb el lema ‘No a l’expansió del port’, les desenes de concentrats han enumerat les conseqüències ambientals i paisatgístiques que l’ampliació tindria sobre el front litoral però també sobre bona part de la ciutat de València.

Pau Díaz, membre de l’Associació de Veïns de la Malva-rosa, ha explicat que a banda d’aquestes accions de mobilització, s’explorà la via jurídica perquè consideren que el projecte és una agressió.  “Entenem que una nova declaració d’impacte ambiental posaria al dia la situació real d’agressió al medi ambient, però tant si es fa com si no, diem no a l’ampliació”.

Ribó planteja exigències

L’alcalde de la ciutat, Joan Ribó, és membre nat de l’Autoritat Portuària, i en arribar a la reunió ha dit als periodistes que el el consistori demana la descarbonització del port d’ací al 2030, que es revisen les qüestions relacionades amb la mobilitat i que es faça un estudi d’impacte ambiental relacionat amb tres temes fonamentals: la mobilitat, els materials que farien falta per a l’ampliació i l’impacte geogràfic sobre les costes del nord. “I, per descomptat, que es complisca la DIA del 2007, que s’ha complert i que comporta fer totes les actuacions sobre les cotes del nord i del sud de València”, ha dit Ribó.

El consell demana molta prudència

Sobre el port ha parlat també la vice-presidenta Mónica Oltra, qui ha dit que un projecte del 2006 no es pot mirar amb els ulls del 2021 perquè les coses han canviat molt. Oltra ha recordat que el Consell va ser un dels primers territoris a declarar l’emergència climàtica l’any 2019. “Tenim l’obligació de mirar el futur abans de prendre cap decisió que impacten encara més en el col·lapse ecològic o que comprometa la vida de les futures generacions”.

La vice-presidenta no ha volgut entrar en les diferències que hi ha al Botànic sobre si l’obra s’ha de fer o no i ha recordat també que el cap del Consell, Ximo Puig, també ha dit que el projecte s’ha d’estudiar molt a fons perquè és una decisió que pot deixar un impacte molt negatiu.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 75 € l'any

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem

Fer-me'n subscriptor