València reforça el corredor literari

  • La Nit de les Lletres Catalanes, que celebra anualment l'AELC, és un acte per fer visible la diversitat i la potència de la nostra literatura també al sud.

VilaWeb
Redacció
12.02.2020 - 11:52

Ha arribat a la dotzena edició i, per celebrar-ho, la Nit de les Lletres Catalanes ha crescut, ha afegit música a la festa i  ha obert les veus al conjunt dels Països Catalans.

Una bella manera de començar l’any és presentar als companys de ploma l’obra publicada durant el cicle anterior: al País Valencià, això ho fa la gent de lletres convocada per l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana (AELC) en un sopar de retrobaments i micro obert on cadascú té tres minuts (cronometrats) per a explicar, llegir, cantar, mostrar o el que vulgui el darrer llibre publicat.

Ahir, 11 de febrer, a València, l’Octubre Centre de Cultura Contemporània va acollir l’edició 2020 de la Nit de l’AELC, en un acte conduït per Rosanna Pastor que va comptar, a més a més, amb la màgica veu de la cantant en aranès Alidé Sans. Tal com ja s’havia fet a Barcelona (i com es farà també a Palma), precisament per fer visible el conjunt de la creativitat literària en català, amb tots els accents que l’articulen, la nit va començar amb un recital d’autors d’arreu del país amb el títol de ‘Referents’, i va comptar amb els textos i la veu de Josefa ContijochCarles Duarte, Pau Faner, Gaspar Jaen, Bernat Joan, Vicenç Llorca, Manuel Molins i Rosa Planas.

Entre els assistents, a més de la gent de lletres, hi havia representants d’Acció Cultural del País Valencià, entitat que també col·labora en l’organització de l’acte, de la Societat Coral El Micalet, que l’ha acollit en les edicions anteriors, o d’Intersindical Valenciana.

En els seus parlaments, tant Gemma Pasqual, vice-presidenta de l’AELC al País Valencià, com Oriol Ponsatí-Murlà, director de la Institució de les Lletres Catalanes, van destacar la força de la mata de jonc literària, malgrat els esforços que des de tantes instàncies s’esmercen per a separar-la.

I, als qui pretenen amb tant de deler trencar aquest natural lligam, Ponsatí-Murlà va dedicar, en nom dels assistents, un ‘elegantíssim, cultural i lletrat… foteu-vos’.

Que així sigui.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 6€ al mes

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem

Fer-me'n subscriptor