27.02.2020 - 17:00
|
Actualització: 27.02.2020 - 23:31
Alguns dels grans xefs valencians s’uneixen al Festival d’Alta Gastronomia de València per oferir les millors creacions culinàries amb segell propi. Enguany durarà fins el 8 de març, amb més de trenta propostes entre menús, conferències i tasts de vins. Els menús es podran degustar als restaurants dels cuiners participants.
La cuina i els productes mediterranis són la base de tots els plats, que es barregen amb estils i influències diversos. Per exemple, Ricard Carmena, amb dues estrelles Michelin, cuinarà amb el xef Anthony Genovese; fusionaran la cuina valenciana amb les arrels de la cuina italiana. Míriam de Andrés, la primera xef valenciana a aconseguir dos Sols Repsol, crearà un menú amb el manxec Francisco Martínez, que es podrà tastar en un entorn i unes vistes privilegiades a la Marina del port de València. Germán Carrizo convida un públic reduït –dotze persones– a seure en una barra al voltant de la cuina. La idea és crear un ambient d’interacció entre cuiners i clients.
Al festival també hi haurà debats amb experts. A la tertúlia ‘Cuinant pel canvi climàtic’ es resoldran dubtes sobre com minimitzar la nostra contribució al canvi climàtic, per exemple, modificant progressivament els hàbits alimentaris i seguint una dieta sostenible. Una altra activitat destacada és ‘Acull un plat’, per a explicar la situació dels qui abandonen el seu país fugint de les guerres. El xef Miguel Ángel Mayor cuinarà juntament amb en Juanjo, un noi refugiat de Veneçuela. Els més petits podran participar en un taller de cuina infantil, dirigit també per Miguel Ángel Mayor.