València acollirà la III Conferència Internacional de Tecnologies Innovadores per a persones amb Autisme

  • El Palau de Les Arts de València serà la seu, del 30 de juny al 2 de juliol, de la III Conferència Internacional de Tecnologies Innovadores per a persones amb Autisme (ITASD per les seues sigles en anglés), una trobada de referència per a analitzar el moment actual de l'ús de la tecnologia en l'àmbit de l'autisme.

VilaWeb
Redacció
18.05.2017 - 11:44

VALÈNCIA, 18 (EUROPA PRESS)

El Palau de Les Arts de València serà la seu, del 30 de juny al 2 de juliol, de la III Conferència Internacional de Tecnologies Innovadores per a persones amb Autisme (ITASD per les seues sigles en anglés), una trobada de referència per a analitzar el moment actual de l’ús de la tecnologia en l’àmbit de l’autisme.

Baix el lema ‘Connectant tecnologies amb persones: Pràctiques basades en l’evidència’, el fòrum comptarà amb representació de més de 20 països en diverses sessions plenàries, comunicacions i pòsters. En la web www.itasd.org es pot consultar el programa definitiu del congrés, després de la selecció realitzada pel comité científic, segons ha informat l’organització en un comunicat.

Finalment, s’han acceptat 20 comunicacions i 10 pòsters de projectes tecnològics per a persones amb autisme procedents dels següents països: Espanya, el Regne Unit, els Estats Units, Països Baixos, Irlanda, França, Dinamarca, Sèrbia, el Canadà, Finlàndia, Xile, el Perú, Colòmbia, Federació Russa i Turquia.

A més la presència d’importants ponents internacionals, que l’ITASD ha convidat pels seus assoliments en el sector, la conferència servirà per a reflexionar sobre tecnologia i autisme i conéixer les novetats del panorama mundial, amb l’objectiu de “generar un diàleg fructífer” entre països.

Entre els ponents principals figuren la nord-americana Rosalind W. Picard del Grup d’Investigació en Computació Afectiva del Media Lab de l’Institut Tecnològic Massachusetts (MIT); Adam Harris, un jove irlandés fundador d’Asiam.ie, o Sue Fletcher-Watson de la Universitat d’Edimburg, i el francés Ouriel Grynszpan de la Universitat Pierre et Marie Curie.

L’ITASD es va fundar en 2012 amb l’objectiu de donar resposta a la utilització massiva de tecnologia per part de les persones amb autisme i del seu entorn. Des d’aleshores, s’ha realitzat una segona edició a París en l’Institut Pasteur celebrada a l’octubre del 2014 i la tercera edició enguany. Les dues conferències han explicat uns 500 participants en cadascuna i amb presentacions de ferramentes tecnològiques de quasi 30 països diferents.

TERMINI OBERT FINS A L’1 DE JUNY

Des de l’organització conviden a conéixer el present i futur de les tecnologies innovadores en l’autisme i aprofitar el termini d’inscripció primerenca que romandrà obert fins al pròxim 1 de juny, amb descomptes a familiars i persones amb autisme, així com a professionals i investigadors.

La Conferència ITASD està organitzada per la Fundació Adapta, l’Universitat de València (UV)i la Generalitat Valenciana, a través de la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport, i compta amb el suport de la Fundació Orange, el Palau de Les Arts Reina Sofia, el Programa Erasmus + de la Unió Europea i de la Fundació Once.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 6€ al mes

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem

Fer-me'n subscriptor