01.07.2016 - 02:00
Igualada celebra la fira de tendències gastronòmiques Vadefoodies avui i demà. El certamen celebra el primer mercat de vins de taller del país amb representació de les onze DO catalanes al Mercat de la Pell. Ara bé, també hi haurà les tradicionals degustacions gastronòmiques, a la zona exterior del mercat, i activitats culturals, a l’interior.
El mercat de vins de taller porta a Igualada vins experimentals que els cellers encara no han posat a la venda, ni els han embotellat. El Vadevins es durà a terme a la Sala de les Encavallades del Museu de la Pell demà. L’activitat es completarà amb una taula rodona sobre el disseny del vi. Els vins experimentals estaran a la venda i la meitat dels beneficis que s’obtinguin es destinaran a la Fundació Esclerosi Múltiple.
Entre els actes culturals destaquen les conferències. Entre la programació de xerrades sobresurt la del forner Xevi Ramon, la del cuiner Pablo Ortega, la de la nutricionista Núria Roura i la del dissenyador Claret Serrahima.
A més, la Jove Cambra Internacional d’Igualada combina una matinal dedicada a l’emprenedoria gastronòmica amb el festival musical Estival de Jazz. Avui i demà hi haurà actuacions al pati del Museu de la Pell.
El Vadefoodies és un festival pioner al país que s’adreça als amants del bon menjar, els foodies, i al sector gastronòmic com a plataforma d’intercanvi de tendències.