19.07.2016 - 14:16
GIRONA, 19 (EUROPA PRESS)
Uns 3.000 estudiants –dels 18.000 inscrits– de tot el món han finalitzat amb èxit el curs en línia i gratuït ‘Introducció a la cuina al buit’, impulsat pel Campus Alimentació i Gastronomia de la Universitat de Girona (Udg) i El Celler de Can Roca, segons ha informat aquest dimarts la Udg en un comunicat.
El Massive Online Open Course (Mooc) és una tipologia de curs gratuït a distància que pretén compartir i difondre coneixement a partir dels materials audiovisuals que els professors posen a disposició dels alumnes a través del web i dels debats que es plantegen a l’aula global.
El curs, que va començar el 2 de maig, consta de sis mòduls gravats íntegrament a les cuines d’El Celler de Can Roca i La Masia (I+R), un espai de desenvolupament creatiu, difusió de coneixement i formació interna de l’equip dels germans Roca.
El cuiner especialista en la tècnica de la cocció a baixa temperatura Salvador Brugués ha estat l’encarregat d’impartir el curs i transmetre als alumnes les bases d’aquesta tècnica, que cuina el producte “amb el màxim respecte i amb un resultat final de gran qualitat organolèptica”.
El rector de la Udg, Sergi Bonet, ha remarcat que aquest programa de formació contribueix “enormement a la vocació internacional” de la Universitat de Girona, que és capaç d’atreure estudiants de tot el món.