17.05.2017 - 13:45
BARCELONA, 17 (EUROPA PRESS)
Un centenar de treballadors de la seu de CC.OO. Catalunya de la Via Laietana de Barcelona i el secretari general del sindicat, Javier Pacheco, han cridat a no “baixar la guàrdia” i lluitar perquè els poders públics i la societat garanteixin la fi de la transfobia, l’homofòbia i la bifobia, aquest dimecres durant la lectura d’un manifest amb motiu del Dia Mundial contra la fòbia al col·lectiu LGTBI.
Ho ha explicat a Europa Press la responsable de l’àmbit LGTBI del sindicat, María José Gómez, que ha afegit que cada seu territorial ha realitzat una reivindicació a les 12.00 hores, amb banderes i pancartes, i que en tota Catalunya s’ha arribat al voltant de 500 participants.
“Encara hem de lamentar fets de discriminació sexual i de gènere al nostre país: un 30% de persones treballadores LGTBI i un 70% dels joves declaren haver sofert algun tipus de discriminació en l’etapa formativa”, per la qual cosa cal vigilar aquestes situacions i impulsar mesures de protecció dels menors, ha afirmat el manifest.
El sindicat ha mostrat la seva “gran indignació pel que continua ocorrent” en països com Nigèria i Suen, on l’homosexualitat es castiga amb pena de mort; a Llatinoamèrica, amb Mèxic com a segon país amb més assassinats per LGTBIfobia, seguit del Brasil, i a Líbia i Egipte, on es castiga amb presó.
També ha citat la situació de Rússia, on el col·lectiu sofreix persecució, abusos i agressions de grups organitzats, i ha destacat la situació a Txetxènia, “on en els últims dies més de 100 persones han estat retingudes i torturades amb descàrregues elèctriques per part de la policia” perquè admetin la seva orientació i delatin a coneguts homosexuals, segons el manifest, recollit per Europa Press.
Per contra, ha manifestat el seu orgull pels avanços assolits a Catalunya, on la transsexualitat ja no està considerada una malaltia en la sanitat pública, mentre que la Universitat de Barcelona (UB) ha permès canviar el nom d’estudiants i professionals transexuals i transgènere amb un protocol pioner “exemple de bona pràctica”.