Uns 100 treballadors de CC.OO. criden a no “baixar la guàrdia” contra la LGTBIfobia

  • Un centenar de treballadors de la seu de CC.OO. Catalunya de la Via Laietana de Barcelona i el secretari general del sindicat, Javier Pacheco, han cridat a no "baixar la guàrdia" i lluitar perquè els poders públics i la societat garanteixin la fi de la transfobia, l'homofòbia i la bifobia, aquest dimecres durant la lectura d'un manifest amb motiu del Dia Mundial contra la fòbia al col·lectiu LGTBI.

VilaWeb
Redacció
17.05.2017 - 13:45

BARCELONA, 17 (EUROPA PRESS)

Un centenar de treballadors de la seu de CC.OO. Catalunya de la Via Laietana de Barcelona i el secretari general del sindicat, Javier Pacheco, han cridat a no “baixar la guàrdia” i lluitar perquè els poders públics i la societat garanteixin la fi de la transfobia, l’homofòbia i la bifobia, aquest dimecres durant la lectura d’un manifest amb motiu del Dia Mundial contra la fòbia al col·lectiu LGTBI.

Ho ha explicat a Europa Press la responsable de l’àmbit LGTBI del sindicat, María José Gómez, que ha afegit que cada seu territorial ha realitzat una reivindicació a les 12.00 hores, amb banderes i pancartes, i que en tota Catalunya s’ha arribat al voltant de 500 participants.

“Encara hem de lamentar fets de discriminació sexual i de gènere al nostre país: un 30% de persones treballadores LGTBI i un 70% dels joves declaren haver sofert algun tipus de discriminació en l’etapa formativa”, per la qual cosa cal vigilar aquestes situacions i impulsar mesures de protecció dels menors, ha afirmat el manifest.

El sindicat ha mostrat la seva “gran indignació pel que continua ocorrent” en països com Nigèria i Suen, on l’homosexualitat es castiga amb pena de mort; a Llatinoamèrica, amb Mèxic com a segon país amb més assassinats per LGTBIfobia, seguit del Brasil, i a Líbia i Egipte, on es castiga amb presó.

També ha citat la situació de Rússia, on el col·lectiu sofreix persecució, abusos i agressions de grups organitzats, i ha destacat la situació a Txetxènia, “on en els últims dies més de 100 persones han estat retingudes i torturades amb descàrregues elèctriques per part de la policia” perquè admetin la seva orientació i delatin a coneguts homosexuals, segons el manifest, recollit per Europa Press.

Per contra, ha manifestat el seu orgull pels avanços assolits a Catalunya, on la transsexualitat ja no està considerada una malaltia en la sanitat pública, mentre que la Universitat de Barcelona (UB) ha permès canviar el nom d’estudiants i professionals transexuals i transgènere amb un protocol pioner “exemple de bona pràctica”.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 6€ al mes

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem

Fer-me'n subscriptor