Una trentena de personalitats escoceses creen el Comitè de Defensa Català per donar suport internacional a Catalunya

  • La pàgina web denuncia que el comportament de l’estat espanyol és 'una atrocitat per a tots el demòcrates d’arreu d’Europa'

VilaWeb

Redacció

07.11.2017 - 13:48
Actualització: 07.11.2017 - 17:02

Una trentena de personalitats escoceses han signat el manifest de creació del web Comitè de Defensa Català a Escòcia, que pretén de recollir suport internacional a favor de Catalunya. Els signants, entre els quals es troben polítics, periodistes, acadèmics o activistes, denuncien que el comportament de l’estat espanyol envers Catalunya ‘és una atrocitat per a tots el demòcrates d’arreu d’Europa’ i que ‘no es pot permetre que continuï o que es legitimi la brutalitat i la repressió contra la població de Catalunya.’ El participants en el Comitè de Defensa Català a Escòcia, que pren el nom dels comitès de defensa del referèndum que es van organitzar abans del primer d’octubre, asseguren que ‘les accions valentes i pacífiques de milions de catalans han estat una inspiració,’ però remarquen que aquest moviment ‘necessita suport internacional’.

El Comitè de Defensa català a Escòcia defensa que el poble de Catalunya té dret a l’autodeterminació, que ‘s’ha de felicitar els catalans per la mobilització social’  dels darrers mesos i que ‘els profunds reflexos repressius de l’estat espanyol són, en part, un reflex de la seva herència franquista.’ Segons manifest, el comitè pretén d’organitzar manifestacions i accions de solidaritat, ‘fer pressió diplomàtica al govern britànic’ i ‘construir enllaços amb moviments socials i organitzacions de Catalunya.’

El manifest recorda que ‘centenars d’escocesos han viatjat a Catalunya per actuar com a observadors internacionals’ perquè ‘l’estat espanyol sàpiga que el món vigila’ i que a Escòcia ‘s’han organitzat diverses manifestacions’ en suport del poble català. També afirmen que les notícies i les imatges de les mobilitzacions organitzades a Escòcia ‘s’han distribuït a les xarxes socials catalanes’, cosa que ‘ha tingut un impacte positiu’. Tanmateix, els signants apunten que cal fer més accions.

Entre les personalitats que signen el manifest hi ha l’ex-president del Partit Laborista escocès, Bob Thompson, els escriptors Alan Bissett i Lesley Riddoch, l’advocat de drets humans Deborah Keyembe, la columnista del ‘The National’ Cat Boyd, el periodista de The Guardian Luke Stobart i el diputat del SNP Chris Stephens.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 75 € l'any

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem

Fer-me'n subscriptor