Una plataforma valenciana posa en contacte 1.800 famílies amb dependents amb cuidadors professionals en un any

  • La plataforma en línia d'assistència domiciliària Cuidum ha aconseguit en el seu primer any de vida que 1.800 famílies amb persones en situació de dependència s'integren a la seua comunitat en línia, sobretot de Madrid, Barcelona i València.

VilaWeb
Redacció
03.10.2016 - 18:55

VALÈNCIA, 3 (EUROPA PRESS)

La plataforma en línia d’assistència domiciliària Cuidum ha aconseguit en el seu primer any de vida que 1.800 famílies amb persones en situació de dependència s’integren a la seua comunitat en línia, sobretot de Madrid, Barcelona i València.

La start up va iniciar la seua activitat per a ajudar les famílies que tenen persones dependents a trobar un cuidador domiciliari professional de manera “àgil i segura”, i amb experiència específica en funció de la patologia, segons ha informat l’empresa en un comunicat.

En un any, la plataforma valenciana Cuidum ha permès que 1.200 persones dependents reben assistència en el seu domicili. Alhora, desenvolupa “una important funció social de feina, professionalitzant a més la professió del cuidador domiciliari”.

En 12 mesos ha generat més de 400 llocs de treball i aconseguit integrar en la seua xarxa a més de 3.400 cuidadors professionals, el 98% dones entre 35 i 55 anys, perquè puguen portar a terme servicis d’atenció domiciliària a persones dependents.

La selecció de les cuidadores que formen part de Cuidum es realitza amb una sèrie de proves on es valora aspectes clau com: la formació, experiència, confiança, referències del seu servici i seguretat. Només el 23% de les aspirants superen la prova.

Cuidum va iniciar la seua activitat fa 12 mesos de la mà de quatre socis emprenedors. En 12 mesos ha aconseguit més de 1.200.000 euros en contractació. Actualment, té una plantilla de 22 persones, el 59% professionals soci-sanitaris.

En el seu procés de facilitar a les famílies un compte sociosanitari professional a domicili, la plataforma s’encarrega de fer una tasca de seguiment i mediació entre cuidadors i famílies, a més de la gestió de contractes laborals, altes en la Seguretat Social, nòmines, vacances o acomiadaments. Alhora, té un programa de formació contínua al cuidador.

RONDA DE FINANÇAMENT

Cuidum acaba de tancar una ronda de finançament en la qual ha aconseguit més de mig milió d’euros, donant entrada a prestigiosos fons d’inversió del negoci d’internet i Bussiness Angels com Cabiedes & Partners o Toyubkal Partners.

En 2050 en, el 30% de les persones grans tindràs més de 80 anys Espanya continua el seu procés d’envelliment i amb ell augmenten les situacions de dependència i les necessitats d’atencions assistencials.

L’ONU preveu que en 2050 Espanya serà el país més envellit del món amb el 41,1% de la població més de 60 anys i una mitjana d’edat de 55,2 anys. En este mateix any, segons l’INE els octogenaris arribaran a superar la xifra de quatre milions, el 30% del total de la població més.

D’altra banda, existix la necessitat i demanda per part de les persones grans de ser atesos en les seues llars. Segons l’Imserso, el 87,3% de les persones grans preferixen viure a casa seua.

L’estudi d’Eurostat de 2011, apunta “la majoria de les persones grans valoren la seua independència i preferixen continuar vivint en els seus propis llars”. El 2011, el percentatge de gent gran entre 65-84 anys als Estats Units que vivien en centres institucionals –centres d’atenció sanitària a la tercera edat o centres per a persones jubilades– era de l’1,7%.

Per damunt de 85 anys o més, la xifra ha estat set vegades més, assolint el 12,6%. En el seu primer any, Cuidum ha estat reconeguda pel premi València Emprèn a la Gestió Empresarial de l’Ajuntament de València i ha aconseguit la distinció del Segell Labora de l’Ajuntament de Barcelona per la seua tasca social.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 6€ al mes

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem

Fer-me'n subscriptor