05.11.2020 - 12:48
Aturat el desnonament d’una família del barri del Poble-sec de Barcelona. Aquest matí, el Sindicat del barri havia convocat una concentració veïnal a la porta del domicili per a evitar el desnonament, que s’havia programat en tres ocasions anteriors, i ho han aconseguit. Finalment, la comitiva judicial ha desistit i ha permès que, de moment, continuïn vivint al pis.
En un vídeo del Sindicat, la Clàudia –mare de la família– explica que va ser víctima d’una estafa i que va estar pagant durant sis mesos a un fals propietari, fins que va arribar la policia per informar-la de l’ordre de desnonament. ‘Llavors em vaig adonar que era una okupa i m’havien estafat’, diu. Explica que com no té papers, no pot accedir als pisos de la Mesa d’Emergència Social.
Avui la Clàudia i la seva família no han dormit. Malgrat que el @govern assegura haver aturat els desnonaments per impagament de lloguer a famílies vulnerables, el desnonament segueix.@PereAragones @damiacalvet està el Decret per aturar desnonaments? #StopDesnonamentClaudia pic.twitter.com/jhhqwPpZyy
— Sindicat de Barri del Poble Sec (@sindicatdebarri) November 5, 2020
Avui entrava en vigor el decret del govern per a aturar desnonaments; però com la Generalitat no té competències per a fer-ho els jutges poden continuar ordenant desnonaments als Mossos, d’acord amb la llei espanyola. La portaveu de l’executiu, Meritxell Budó, va reconèixer en conferència de premsa que el decret ‘no suposa una parada generalitzada dels desnonaments’ i va demanar al govern espanyol que transfereixi les competències a Catalunya per a poder fer-ho o bé que prohibeixi els desnonaments durant la vigència de l’estat d’alarma. A més d’aquest decret, la Generalitat també va aprovar una partida de dotze milions d’euros perquè els propietaris de pisos o apartaments els destinin al lloguer.