Una exposició recorda i homenatja el contacontes Llorenç Giménez

  • L'exposició, que serà itinerant, s'inaugura avui a l'Ateneu de Bétera

VilaWeb

Redacció

21.12.2019 - 22:00
Actualització: 22.12.2019 - 10:29

Aquesta vesprada s’inaugura a l’Ateneu de Bétera l’exposició itinerant ‘Llorenç Giménez, el primer contacontes’, a càrrec de l’Ateneu de Bétera i l’Institut d’Estudis Comarcals del Camp de Túria. Gaudeix de l’ajut de la Diputació de València.

La inauguració serà a les set i inclourà les intervencions de les presidentes de l’Ateneu i de l’Institut, com també del president d’Escola Valenciana. De dilluns i fins a Reis es podrà visitar cada vesprada a l’Ateneu, que aquests dies organitza la tradicional Fira del Llibre.

L’exposició és acompanyada d’un llibre en què han escrit sobre Llorenç Giménez amics i personalitats com ara Rosa Serrano, Martí Domínguez, Alfred Ramos, Ferran Zurriaga, Gemma Pasqual o Raquel Ricart, entre més.

El primer contacontes

Llorenç Giménez es va morir aquest agost a València a causa d’un càncer contra el qual lluitava els seus darrers anys. Havia contribuït com molt pocs a popularitzar la figura del rondallaire i ha tingut un paper essencial en la difusió d’aquest estil narratiu, sobretot al País Valencià, però també a la resta del país, que va recórrer de cap a cap, fins a l’Alguer.

Mestre de professió, va ser un dels fundadors de l’Escola Gavina, un dels motors de la renovació pedagògica de l’escola valenciana i de la introducció del català a les aules. L’any 1996, després d’haver treballat en diversos col·legis públics, va decidir de dedicar-se completament a l’ofici de rondallaire, a escriure contes i sobretot a explicar-los a escoles i places públiques, en unes actuacions memorables que sempre deixaven una petjada profunda en els xiquets. Va escriure una dotzena de llibres infantils i va col·laborar en programes de la ràdio i televisió valenciana.

Havia nascut a Alfafar (Horta) l’any 1954 i durant la seua vida fou reconegut amb premis diversos, entre els quals l’Empar de Lanuza de literatura infantil, el de la Crítica Serra d’Or de literatura infantil i juvenil i el de l’Associació de Biblioteques Valencianes. El mes d’octubre passat la Generalitat Valenciana li va concedir a títol pòstum l’Alta Distinció.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 6€ al mes

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem

Fer-me'n subscriptor