01.04.2019 - 14:02
|
Actualització: 01.04.2019 - 15:57
La consellera d’Empresa i Coneixement, Àngels Chacón, encapçala aquesta setmana una missió comercial alemanya amb l’objectiu d’internacionalitzar el sector industrial català i accelerar la transformació de la indústria del futur. La delegació catalana participa des d’avui a la Hannover Messe, la fira més important de la indústria 4.0, amb 220.000 visitants i 6.500 expositors de tot el món, i en què hi participen 12 empreses catalanes, entre les quals hi ha startups, pimes, companyies i centres tecnològics catalans.
Les empreses participants són proveïdors de solucions tecnològiques i es dediquen en l’àmbit de l’Internet de les coses, el ‘cloud’, la realitat virtual, el manteniment productiu, la sensòria o la robòtica col·laborativa. La missió està organitzada per l’Oficina Exterior de Comerç i d’inversions d’ACCIÓ a Berlín.
La consellera d’Empresa i Coneixement, Àngels Chacón, ha assegurat que la transformació de la indústria catalana és ‘una prioritat per al país’ i un ‘repte majúscul que marcarà com serà la Catalunya de les properes dècades’. Sobre la participació de Catalunya a la Hannover Messe, ha destacat que ‘és la primera vegada que Catalunya participa amb un pavelló en aquest esdeveniment on ja hi ha més empreses catalanes que altres països referents en el camp de la innovació com Irlanda, Finlàndia o Dinamarca’. ‘Som una de les regions més industrials d’Europa, tenim un sector TIC molt potent i sobretot, molt talent: estem preparats per fer front a la quarta revolució industrial’, ha sentenciat.
Les empreses catalanes participants a la fira són EMA, Irontech Solutions, ISEE, MISATI, Wideum Solutions, Promaut, Sigma Industrial Precision, Steema Software, Tai Smart Factory, Tracktio, Eurecat i Leitat. Estaran ubicades fins divendres al pavelló de Catalunya a la Hannover Messe, habilitat per ACCIÓ, per presentar els seus productes i solucions als principals actors del sector, conèixer socis i nous clients, guanyar visibilitat i obrir nous mercats internacionals.
A banda, les empreses catalanes mantindran més de 150 reunions preagendades per ACCIÓ –en col·laboració amb la xarxa Enterprise Europe Network de la Comissió Europea, de la qual ACCIÓ en forma part- amb companyies industrials i tecnològiques que també assisteixen a la fira.
També prendran part en una jornada per presentar les seves tecnologies a les empreses alemanys membres de l’Association for Supply Chanin Management, Procurement and Logistics, que agrupa 10.000 pimes i companyies del país germànic i que compten amb un volum de compra equivalent al 50% del PIB alemany.