10.01.2016 - 02:00
L’obra del pintor Perico Pastor es pot veure fins dimarts vinent a l’Espai 1 de la Sala Parés, la galeria d’art activa més antiga de Barcelona, situada a l’emblemàtic carrer Petritxol. Per concloure la mostra, la sala i el pintor oferiran, la tarda del darrer dia, una copa als assistents interessats que podran ‘fer un toc’ amb un dels pintors catalans del moment. Perico Pastor confessa que aquesta exposició ‘és el que sóc jo en aquests moments i si no agrada, és que no agrado’.
L’obra de Perico Pastor es distingeix per estar lligat a escenes totalment quotidianes. L’artista té seguidors d’arreu del món, gent que no busca en l’art una doctrina, sinó l’espontaneïtat dels sentiments. Pastor ha dibuixat tota la vida, tot i que mai s’havia plantejat seriosament fer d’aquesta afició la seva professió fins que va ser adult.
Perico Pastor va començar il·lustrant contes de Maupassant, Borges i Oscar Wilde, i avui es queixa que la il·lustració és vista com un art menor, i en moltes ocasions els artistes que s’hi dediquen no són considerats aptes per exposar a museus. L’artista va viure 12 anys a Nova York, on va aconseguir col·laboracions amb mitjans com ‘Harper’s Bazaar’ o el ‘New York Times’. Va acabar tornant a Barcelona, ciutat que enyorava i mai va poder oblidar malgrat la fascinació que li despertava la gran ciutat estatunidenca.
De nou al país natal, l’artista va rebre un dels encàrrecs més estimulants de la seva carrera: il·lustrar la Bíblia, repte que li va canviar la vida i la forma de concebre la creació. Actualment, amb tot aquest bagatge a l’esquena, Pastor es demana si la seva obra romandrà -‘flotarà’ en diu Pastor- en el temps, o si s’oblidarà com tantes altres. Afirma també que el dia que es demani per què fa el que fa i no en trobi resposta abandonarà la pintura.