24.02.2016 - 17:17
|
Actualització: 25.02.2016 - 07:25
Un suplement en paper i en format de còmic amb notícies internacionals, un extraterrestre amb la missió d’investigar què passa a la Terra i una aplicació complementària per a dispositius mòbils són els tres elements que s’uneixen per crear NewsKid, un servei multimèdia per a acostar l’actualitat internacional a nens de 8 i 12 anys. El projecte integra la realitat augmentada a través de l’aplicació, que complementa i enriqueix la informació del paper. La iniciativa, que ha rebut el suport d’una línia de finançament europeu de Google, vol que els infants siguin lectors actius i els permet de participar en el procés d’elaboració de les notícies.
NewsKid preveu de publicar un suplement en paper cada setmana en un diari, que anirà acompanyada d’una aplicació, amb què els nens podran gaudir de la realitat augmentada.
Els mitjans de comunicació, doncs, tindran un producte periodístic adreçat als més petits amb tecnologia innovadora que pretén atreure nous lectors i augmentar-ne la fidelització. Es preveu que a la primavera ja es podrà posar en funcionament.
La realitat augmentada és només una de les plataformes de NewsKid i la primera que es comercialitzarà, però es preveu d’impulsar un prototip de realitat virtual immersiva en fases posteriors.
Les fundadores de NewsKid van acabar a mitjan any passat una versió beta gràcies a un ajut de la Unió Europea. Ara només els falta culminar part del desenvolupament perquè la iniciativa pugui arribar a ser comercialitzada, una aspiració que la línia d’ajut de Google farà possible ben aviat.
En aquesta primera fase, han fixat la mirada a Europa per explicar als nens grans notícies internacionals, com ara la crisi de refugiats, segons que explica a l’ACN una de les fundadores de la iniciativa, Eva Domínguez. Per fer-ho d’una manera didàctica, es crea una història d’aventures a partir d’un extraterrestre que ha d’explicar què passa a la Terra.
‘Fer arribar als més petits què passa al món és difícil i es fa poc’, ha dit Domínguez. Sovint –afegeix– es parla només de ‘notícies suaus’. ‘Nosaltres sabem que els nens són curiosos i volem utilitzar un llenguatge amè per fer-los arribar informacions, un objectiu complicat si es té en compte que els infants no tenen context.’