19.05.2017 - 02:00
El Lumen Festival se celebra divendres i dissabte a Sitges. El certamen té especial interès a dur el videomapatge al carrer i que els continguts siguin aportats per ciutadans i evitar, així, convertir-se en una mostra de treballs professionals. Per això la major part de les activitats són interactives i permeten al visitant convertir-se en el protagonista.
Com a exemple, alguns dels totals nou punts de projecció: creacions fetes per nens de les escoles de Sitges que guarneixen alguns edificis del centre, també es pot jugar a temps real al videojoc ‘Pong’ a la façana de l’Ermita de Sant Sebastià, o ballar a ritme de swing immers en imatges antigues de la ciutat. Photocalls a la carta, activitats interactives per als més menuts, projecció a gran escala de fotografies que el públic pot enviar a través dels seus dispositius mòbils… Aquestes són algunes de les propostes que complementen aquest festival.
El videomapatge (en anglès, o video mapping o projection mapping), és una tècnica de projecció utilitzada per a projectar imatges i objectes virtuals de dues o tres dimensions sobre qualsevol tipus de superfície. La intenció és encaixar determinades imatges, afegir dimensions extres, il·lusions òptiques o una sensació de moviment sobre objectes estàtics, per a crear una narrativa audiovisual.