Un vaixell mercant rus enfonsa un pesquer davant del Port de Barcelona

  • Continua la recerca dels dos pescadors desapareguts en l'abordatge, dos homes de trenta-quatre i trenta-set anys de nacionalitat marroquina i senegalesa, respectivament

VilaWeb

Redacció

20.03.2017 - 17:16
Actualització: 21.03.2017 - 07:27

El Centre de Salvament Marítim de Barcelona continuava coordinant a tres quarts de vuit del vespre la recerca dels dos pescadors desapareguts a tres milles nàutiques de la bocana sud del port de Barcelona, on el pesquer el Fairell ha estat envestit pel mercant de bandera russa MID Volga 2. Arran de la col·lisió s’ha enfonsat de seguida el pesquer, de dimensions molt més reduïdes que el mercant, en un punt en què la profunditat de les aigües és de 170 metres, segons el Port de Barcelona. Han estat els tripulants del mercant mateix que han informat del sinistre després de rescatar els altres dos tripulants del Fairell, el patró de la nau i un altre mariner, que han resultat ferits lleus.

Segons un comunicat conjunt que signen el Port de Barcelona i la Confraria de Pescadors de Barcelona, a la qual pertanyia el Fairell, el MID Volga 2, que havia sortit de Barcelona amb destinació a Alexandria, ha abordat el pesquer a les 15.21. Els tripulants rescatats han estat traslladats a l’Hospital Asepeyo de Sant Cugat del Vallès. Els dos desapareguts són un mariner de nacionalitat marroquina de trenta-quatre anys i un altre de nacionalitat senegalesa de trenta-set.

El Fairell tenia un registre brut de 35 tones i una eslora de 25 metres. Va ser construït l’any 1999 i portava matrícula de Barcelona. El MID Volga 2, de 140 metres d’eslora, havia arribat al port de Barcelona procedent de la ciutat russa de Ieisk i havia salpat amb destinació al port d’Alexandria, a Egipte.

Capitania Marítima coordina l’emergència, en què intervenen el vaixell de rescat Guardamar Caliope i un helicòpter, a més del vaixell Lluerna, de la Direcció General de Pesca i Afers Marítims de la Generalitat, que va equipat amb sonda acústica per donar suport a l’operació de rescat, i una embarcació de la Guàrdia Civil. També hi ha bussos de la Guàrdia Civil i dels Bombers de Barcelona. Salvament Marítim ha explicat a l’ACN que la recerca continua tot i haver-se fet de nit. El Port de Barcelona ha activat el pla d’autoprotecció per donar suport a Salvament Marítim.

Finalment, Protecció Civil no ha hagut d’activar el pla especial d’emergències per contaminació de les aigües marines de Catalunya (CAMCAT) perquè en principi no hi ha hagut vessament de combustible a la mar, segons que ha informat aquest cos. El cònsol general adjunt rus s’ha posat en contacte amb les autoritats per demanar informació de l’accident.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 75 € l'any

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem

Fer-me'n subscriptor