27.07.2016 - 14:12
BARCELONA, 27 (EUROPA PRESS)
L’Ajuntament de Barcelona ha facilitat la inserció al món laboral de 172 joves durant el primer semestre del 2016 a través del programa ‘Garantia d’èxit BCN’, impulsat per l’agència de desenvolupament local Barcelona Activa, per combatre l’atur juvenil, ha explicat el primer tinent d’alcalde del consistori, Gerardo Pisarello.
En roda de premsa aquest dimecres, Pisarello ha informat que l’objectiu de ‘Garantia d’èxit BCN’ és atendre durant aquest any fins a 1.000 joves i que 400 puguin trobar feina.
Des de gener han recorregut al programa 373 joves d’entre 16 i 29 anys en situació d’atur, dels quals la meitat s’han incorporat al mercat laboral i el 80% d’aquestes incorporacions s’han realitzat entre maig i juny.
De tots els participants, el 49% han estat dones i el 51% restant homes i per nacionalitats, 8 de cada 10 són d’origen espanyol i del 17% d’estrangers que s’han acollit al programa, un 3% provenen de la Unió Europea.
Aquest instrument, per al qual s’han invertit 4 milions d’euros, s’ha dissenyat tenint en compte les necessitats dels participants i les demandes de les empreses i es caracteritza perquè els joves tenen un “assessorament personalitzat i de seguiment per part d’un expert”, ha afegit el primer tinent d’alcalde.
RESULTATS
Després d’intentar trobar feina de manera autònoma, Mónica Herranz va decidir acollir-se al programa de ‘Garantia d’èxit BCN’, a través d’un assessorament adaptat i personalitzat al seu perfil professional, a trobar feina en l’àmbit de les ciències biomèdiques, carrera que ha acabat el juny del 2015.
El centre tecnològic Leitat ha estat uns dels col·laboradors del programa per a, a més d’ajudar a orientar als joves, tenir “una via més de captació de talent”, ha explicat la directora de desenvolupament de persones del centre, Vanessa Rodríguez.
De la mateixa manera que les altres empreses participants del projecte, Leitat ha organitzat sis sessions de ‘mentoring’ en les quals se’ls brindava l’oportunitat a joves com Herranz de conèixer el procés de selecció de personal d’una empresa, conèixer professionals del seu àmbit laboral i orientar-los.
punts D’ATENCIÓ LABORAL
En els districtes de Nou Barris, Sant Andreu, Sant Martí, l’Eixample i les Corts, on “es registra una taxa d’atur juvenil més elevada”, s’han obert cinc punts d’atenció laboral en els quals s’imparteixen sessions informatives del programa, activitats de recerca de feina i de foment de l’emprenedoria i es realitzen entrevistes personalitzades amb cada participant, ha explicat la regidora de Sant Andreu, Carmen Andrés.
A més d’ampliar els punts, també està previst que abans de final d’aquest any s’obrin més de 530 places de formació professionalitzadora que es completa amb una oferta de sessions de ‘mentoring’ i ‘coaching’ i d’activitats de recerca de feina.
Per “combatre la precarietat de Barcelona i garantir la inserció laboral”, segons Pisarello, entre setembre i novembre es posaran en marxa 13 tallers pràctics dirigits a persones que busquen feina i no tenen clar quin és el seu objectiu laboral.
Amb els cursos ‘Tastets professionals’, els joves podran provar un ofici i així conèixer diverses professions des d’un punt de vista actualitzat d’acord amb les tendències d’aquell moment.