19.04.2018 - 17:00
|
Actualització: 19.04.2018 - 19:40
Algunes versions de la llegenda de Sant Jordi situen els fets a la vila de Montblanc i segurament per això cada any, pels volts de Sant Jordi, s’hi fa la Setmana Medieval. És una festa d’una setmana llarga de durada que aprofita el conjunt medieval del poble per recrear la història de Sant Jordi, la princesa i el drac. Algunes de les novetats d’enguany són l’estrena d’un campament arran de muralla, el retorn de l’espectacle Les Corts Catalanes de 1414 a tall de cloenda i el lliurament de l’espasa d’honor a Jordi Cuixart.
A Montblanc la llegenda de Sant Jordi s’explica amb un conjunt d’escenes i arrenca el divendres amb la Dracum note, un espectacle de llum, foc i so que serveix per a invocar el drac i que acaba amb un correfoc. Però el moment culminant de la festa és dissabte al vespre a la muralla, amb la representació dels passatges més coneguts de la llegenda de Sant Jordi. És una escenificació espectacular en què participen més de dos-cents actors voluntaris i hi ha foc, música i projeccions sobre la muralla.
La Setmana Medieval s’allargarà una setmana més, fins el 29 d’abril. A més de les representacions de la llegenda de Sant Jordi, la fira medieval es complementa amb una mostra d’oficis antics, un mercat d’artesania i una escola de cavalleria destinada als infants. També es faran moltes més activitats d’ambientació medieval, com ara mostres de dansa, un gran banquet com els que es feien al segle XIV, un concurs de joglars, espectacles de malabars i falconeria i un parell de torneigs nocturns.