Un responsable català d’Exteriors amb Mas, nou cònsol general d’Espanya a Roma

  • El diplomàtic català Senén Florensa Palau, qui va ser responsable d'Afers exteriors de la Generalitat amb Artur Mas com a president, ha estat nomenat nou cònsol general d'Espanya a Roma, segons informa el Butlletí Oficial de l'Estat (BOE).

VilaWeb

Redacció

01.05.2017 - 12:52
Actualització: 02.05.2017 - 01:35

MADRID, 1 (EUROPA PRESS)

El diplomàtic català Senén Florensa Palau, qui va ser responsable d’Afers exteriors de la Generalitat amb Artur Mas com a president, ha estat nomenat nou cònsol general d’Espanya a Roma, segons informa el Butlletí Oficial de l’Estat (BOE).

Florensa Palau va exercir entre 2011 i 2012 com a secretari d’Afers exteriors de la Generalitat.

En 2016, el Govern presidit per Carles Puigdemont va decidir, en un fet sense precedents, elevar el rang de la Secretaria d’Exteriors a Conselleria, nomenant per a aquest lloc a Raül Romeva.

Proper al desaparegut partit d’Unió, Florensa Palau va ser amb anterioritat a la seva responsabilitat en el Govern d’Artur Mas ambaixador d’Espanya a Tunísia entre els anys 2000 i 2004.

A l’actualitat, presidia l’Institut Europeu del Mediterrani (IEMed), un ‘think tank’ especialitzat en les relacions mediterrànies en el qual participen la Generalitat, el Ministeri d’Afers exteriors i de Cooperació i l’Ajuntament de Barcelona.

Segons estableix el reglament de la Carrera Diplomàtica, els cònsols són nomenats a proposta de la Junta de la Carrera Diplomàtica –òrgan consultiu format per alts càrrecs del Ministeri i representants de les diferents categories de funcionaris diplomàtics– en un procediment en el qual l’última paraula la té el ministre.

Dastis també ha renovat les direccions dels Consolats Generals d’Espanya a Montevideo –un dels més importants per l’elevat nombre d’emigrats espanyols als quals atén–, on anirà destinat José Rodríguez Moyano; Andorra, Antonio Prats; Ciutat del Cap, José Pablo Alzina de Aguilar; Santo Domingo, Alfonso Barnuevo; i Porto Alegre, Francisco de Asís Benítez, segons publica el BOE del passat 29 d’abril.

Aquesta edició del BOE recull també els nomenaments en diverses segones prefectures d’Ambaixades, com a França, on ha estat destinat Alfonso Tena; la representació permanent a l’ONU, María Bassols; davant la Santa Seu, Rafael Dezcállar; l’Uruguai, Ignacio Aguirre de Cárcer y González-Quevedo; Índia, Eduardo Sánchez; Cuba, Nuria Reigosa; Suècia, Darío Otero; Irlanda, Javier González Sanjuan; Catar, Fernando de Castro; Eslovènia, Ana Durán; el Gabon, Nicolás Guillermo; el Pakistan, Fernando Heredia y Libia, Emma María Áparici.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 75 € l'any

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem

Fer-me'n subscriptor