01.05.2017 - 12:52
|
Actualització: 02.05.2017 - 01:35
MADRID, 1 (EUROPA PRESS)
El diplomàtic català Senén Florensa Palau, qui va ser responsable d’Afers exteriors de la Generalitat amb Artur Mas com a president, ha estat nomenat nou cònsol general d’Espanya a Roma, segons informa el Butlletí Oficial de l’Estat (BOE).
Florensa Palau va exercir entre 2011 i 2012 com a secretari d’Afers exteriors de la Generalitat.
En 2016, el Govern presidit per Carles Puigdemont va decidir, en un fet sense precedents, elevar el rang de la Secretaria d’Exteriors a Conselleria, nomenant per a aquest lloc a Raül Romeva.
Proper al desaparegut partit d’Unió, Florensa Palau va ser amb anterioritat a la seva responsabilitat en el Govern d’Artur Mas ambaixador d’Espanya a Tunísia entre els anys 2000 i 2004.
A l’actualitat, presidia l’Institut Europeu del Mediterrani (IEMed), un ‘think tank’ especialitzat en les relacions mediterrànies en el qual participen la Generalitat, el Ministeri d’Afers exteriors i de Cooperació i l’Ajuntament de Barcelona.
Segons estableix el reglament de la Carrera Diplomàtica, els cònsols són nomenats a proposta de la Junta de la Carrera Diplomàtica –òrgan consultiu format per alts càrrecs del Ministeri i representants de les diferents categories de funcionaris diplomàtics– en un procediment en el qual l’última paraula la té el ministre.
Dastis també ha renovat les direccions dels Consolats Generals d’Espanya a Montevideo –un dels més importants per l’elevat nombre d’emigrats espanyols als quals atén–, on anirà destinat José Rodríguez Moyano; Andorra, Antonio Prats; Ciutat del Cap, José Pablo Alzina de Aguilar; Santo Domingo, Alfonso Barnuevo; i Porto Alegre, Francisco de Asís Benítez, segons publica el BOE del passat 29 d’abril.
Aquesta edició del BOE recull també els nomenaments en diverses segones prefectures d’Ambaixades, com a França, on ha estat destinat Alfonso Tena; la representació permanent a l’ONU, María Bassols; davant la Santa Seu, Rafael Dezcállar; l’Uruguai, Ignacio Aguirre de Cárcer y González-Quevedo; Índia, Eduardo Sánchez; Cuba, Nuria Reigosa; Suècia, Darío Otero; Irlanda, Javier González Sanjuan; Catar, Fernando de Castro; Eslovènia, Ana Durán; el Gabon, Nicolás Guillermo; el Pakistan, Fernando Heredia y Libia, Emma María Áparici.