Un reportatge de TV3 inclou la primera imatge de Gaudí en moviment

  • El reportatge 'La Sagrada Família: compte enrere' s'emetrà diumenge

VilaWeb
Europa Press
14.06.2017 - 15:14
Actualització: 14.06.2017 - 16:40

El reportatge de TV3 ‘La Sagrada Família: compte enrere’, que s’emetrà diumenge, presenta per primera vegada una filmació de l’arquitecte Antoni Gaudí realitzada un any abans de la seva mort.

Es tracta d’unes imatges inèdites de l’arquitecte filmades el 1925 en unes noces en el monestir de Montserrat i que per primera vegada es podrà veure la figura de Gaudí en moviment.

El reportatge repassa les tècniques constructives que permeten accelerar el ritme de l’obra per poder aconseguir l’objectiu que la part arquitectònica de la basílica estigui finalitzada el 2026, coincidint amb el centenari de la mort de Gaudí.

S’ha filmat els processos pels quals passa una pedra d’ençà que és extreta del planter fins que es col·loca en una de les torres, amb entrevistes a una vintena d’arquitectes responsables de l’obra.

El reportatge també fa un repàs a les vicissituds i polèmiques que històricament han envoltat la construcció de la Sagrada Família, així com els problemes de convivència amb els veïns del barri.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 6€ al mes

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem

Fer-me'n subscriptor