Un informe policial prova l’existència d’una ‘operació Catalunya’ durant la passada legislatura

  • El comissari Villarejo tenia el procés independentista com una de les seves 'competències' assignades

VilaWeb

ACN

12.07.2016 - 09:06
Actualització: 12.07.2016 - 09:20

Un informe policial de 500 pàgines demostra que hi va haver una ‘operació Catalunya’ per desacreditar els polítics partidaris de la independència de Catalunya durant a passada legislatura, segons publica aquest dimarts ‘El Periodico‘. En concret, assenyala que aquesta era una de les competències que va assumir el comissari José Villarejo, qui de fet ja ho va deixar entreveure la setmana passada davant del jutge en una peça derivada del ‘cas Nicolay‘ que investiga les gravacions il·legals d’una conversa sobre el petit Nicolás al despatx entre l’ex-cap d’Afers Interns de la Policia, Marcelino Martín Blas, i agents del CNI.

A banda, el diari també explica com en aquesta peça separada es va trobar una nota amb el nom de Villarejo i el seu advocat i soci, Rafel Redondo, que és l’advocat que va acompanyar l’ex-nòvia de Jordi Pujol Ferrussola, Maria Victòria Álvarez, a declarar davant de la policia.

A més, Redondo també hauria acompanyat Javier De la Rosa a declarar davant el Jutjat d’Instrucció número 43 de Madrid pel mateix cas, coincidint en el temps amb una conversa entre l’empresari i el comissari Villarejo sobre la possibilitat de fer tornar l’assumpte a l’Audiència espanyola.

En l’informe, també es fa constar com el jove Francisco Nicolás, que va assegurar treballar pel CNI, va contactar amb la família Pujol per oferir-los ajuda en els processos judicials oberts a canvi d’informació que pogués perjudicar ERC i com Oriol Pujol li hauria parlat sobre el germà del president d’ERC i actual vicepresident del Govern, Oriol Junqueras; o com en una altra gravació De la Rosa apuntava que estava ‘col·laborant’ en un informe policial sobre la família Pujol.

Villarejo hauria impulsat ‘l’operació Catalunya’ junt amb l’ex-cap d’Afers Interns de la Policial, Marcelino Martin Blas, el 2012, coincidint amb períodes electorals, tot i que ambdós van trencar la seva relació de col·laboració i van acabar enfrontats fins que aquest darrer va acabar cessat el 2015.

D’altra banda durant aquest període la fiscalia va rebre tres intents per desacreditar polítics catalans, que van acabar arxivats. ERC aquest sentit, Martín Blas i el comissari José Luis Olivera haurien provat de convèncer als fiscals anticorrupció que demanessin al jutge la reobertura de ‘cas Palau’ i els registres la seu de CiU. També, els van fer arribar un informe sobre l’ex-conseller d’Empresa i Ocupació, Felip Puig, i el seu germà, i la suposada existència d’uns comptes a Suïssa de l’ex-batlle de Barcelona, Xavier Trias, que posteriorment es va demostrar que no existien.

Precisament, va ser en alguns d’aquests casos quan el ministre d’Interior, Jorge Fernández Díaz, es va referir a la possibilitat que la fiscalia donaria forma a aquestes acusacions, fonts jurídiques van negar haver-hi col·laborat.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 75 € l'any

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem

Fer-me'n subscriptor