22.11.2017 - 02:00
Empreses formatgeres de tot el país han rebut diversos reconeixements en els premis internacionals World Cheese Awards. El jurat d’aquest certamen, format per més de dos-cents cinquanta experts, ha valorat la crosta, el cos, la tonalitat, la textura, la consistència i el gust de les modalitats de formatge participants.
Formatge d’ovella
El formatge d’ovella pasteuritzat de l’empresa del Lluçanès Betara ha guanyat el premi Super Gold, el reconeixement més important del certamen. Els Formatges Artefor, de Vilassar de Dalt, han guanyat la medalla d’or amb el Rodonet d’ovella.
En la categoria d’argent, ha estat guardonat el formatge d’ovella ecològic orgànic Betara i els formatges premsat i semicurat d’ovella de l’empresa Almassora, de Castelló. Aquesta companyia també ha guanyat el bronze pel formatge portuguès d’ovella.
Formatge de vaca
Entre els formatges de vaca, l’empresa Lacto Industrial Menorquina ha guanyat l’or amb el producte Cala Blanc, l’argent amb el Maó Curat Sa Canova i el bronze amb el Brossat Sa Canova.
La formatgeria Subaida, de Maó, també ha guanyat la medalla d’or pel formatge curat Subaida, l’argent pel semicurat Subaida i el bronze per l’anyenc Subaida. Els Formatges Baridà, de l’Alt Urgell, també han estat guardonats amb la medalla d’or en aquesta categoria. El formatge Son Vives semicurat, de la formatgeria menorquina Son Vives, i el formatge del Pirineu Neu del Cadí han guanyat el bronze.
Formatge de cabra
Les medalles d’or en la categoria de formatges de cabra han estat atorgades als Formatges Artesans de Ponent pel seu curat de cabra i als Formatges Almassora pel formatge de cabra curat al pebre vermell. Aquesta formatgeria també ha guanyat una medalla d’argent pel formatge premsat de cabra. Però no ha estat pas l’única empresa premiada amb aquesta medalla: també l’han guanyada la formatgeria Mas el Garet, de Tona, pel formatge de cabra de la Garrotxa ecològic; la Formatgeria Castell-llebre, de Lleida; els formatges Queronsa, d’Alacant, pel formatge curat de llet de cabra amb romaní; els Formatges Muntanyola, de Salvador de Guardiola, pel seu formatge blau de cabra, i l’empresa Betara pel formatge de cabra amb romaní pasteuritzat, el formatge de cabra Farcellet pasteuritzat i el formatge de cabra amb pebre pasteuritzat.
Pel que fa al bronze, Betara també ha estat premiada amb el formatge de cabra ecològic amb castanya, el formatge de cabra amb cervesa pasteuritzat i el formatge de cabra cremós pasteuritzat. També han guanyat el bronze els Formatges Muntanyola, pel seu vell reserva de cabra, i Mas el Garet, pel Garet gran ecològic.