Un estudi mostra la importància dels grèvols per a la supervivència de ratapinyades

  • Un estudi elaborat per investigadors del Museu de Ciències Naturals de Granollers ha demostrat que els grèvols són claus per a la conservació de l'espècie de ratapinyades bigotis petit --'Myotis alcathoe'--.

VilaWeb
Redacció
21.06.2017 - 14:32

GRANOLLERS (BARCELONA), 21 (EUROPA PRESS)

Un estudi elaborat per investigadors del Museu de Ciències Naturals de Granollers ha demostrat que els grèvols són claus per a la conservació de l’espècie de ratapinyades bigotis petit –‘Myotis alcathoe’–.

El treball ha precisat que aquests animals usen els nombrosos forats que creen els grèvols centenaris per trobar un refugi més adequat per criar, a més opten per arbres i branques mortes, segons ha informat l’Ajuntament de Granollers aquest dimecres en un comunicat.

En un dels boscos més madurs i ben conservats de Catalunya, que es troba en l’Albera (Girona), viu l’única colònia de cria d’aquesta espècie amenaçada i això es deu al fet que en els últims 100 anys “és complicat” que no hi hagi paratges explotats i per tant ha minvat la biodiversitat.

En aquest sentit, els responsables de l’anàlisi han apuntat que el seu treball ha servit com a “bioindicador” de l’estat de maduració dels boscos i per això han reclamat, sumant el factor del canvi climàtic, reforçar les eines de gestió forestal, demanant que no es talin grèvols i es permeti la presència d’arbres vell i morts.

L’estudi, publicat en la revista ‘Hystrix Journal’ després d’una observació entre 2009 i 2015, ha servit com a experiència transfronterera per la col·laboració entre el Conseil Général des Pyrénées Orientals de França, d’una banda, i el Paratge Natural de l’Albera i la Conselleria de Territori i Sostenibilitat, per una altre.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any
Fer-me'n subscriptor