Un estudi demostra que no totes les cèl·lules d’un tumor són iguals

  • Un estudi liderat pel director del Programa d'Epigenètica i Biologia del Càncer (Pebc) de l'Institut de Recerca Biomèdica de Bellvitge (Idibell), el doctor Manel Esteller, ha descobert que els tumors colorectals presenten heterogeneïtat epigenètica que es relaciona amb el curs clínic de la malaltia, segons ha informat aquest dijous l'institut en un comunicat.

VilaWeb
Redacció
18.08.2016 - 10:58

BARCELONA, 18 (EUROPA PRESS)

Un estudi liderat pel director del Programa d’Epigenètica i Biologia del Càncer (Pebc) de l’Institut de Recerca Biomèdica de Bellvitge (Idibell), el doctor Manel Esteller, ha descobert que els tumors colorectals presenten heterogeneïtat epigenètica que es relaciona amb el curs clínic de la malaltia, segons ha informat aquest dijous l’institut en un comunicat.

Estudis previs havien confirmat l’existència d’algunes lesions genètiques diferents de nivell intratumoral, tot i això, es desconeixia si els canvis epigenètics –alteracions de l’activitat dels gens– també podien ser heterogènies.

El doctor Manel Esteller afirma que els estudis en pacients de càncer de còlon han determinat l’epigenoma de tres regions de cada tumor individual i que “els resultats confirmen l’existència d’heterogeneïtat intratumoral, cosa que significa que cada regió presenta diferències”.

L’article que descriu la troballa ha estat publicat a la revista ‘Gastroenterology’, una de les més prestigioses a l’àrea de les malalties de l’aparell digestiu i òrgan oficial de difusió de la Societat Americana de Gastroenterologia.

L’Idibell és un centre d’investigació en biomedicina creat el 2004 i està vinculat a l’Hospital Universitari de Bellvitge, a l’Hospital de Viladecans de l’Institut Català de la Salut, a l’Institut Català d’Oncologia, a la Universitat de Barcelona i a l’Ajuntament de l’Hospitalet de Llobregat.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 6€ al mes

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem

Fer-me'n subscriptor