26.05.2017 - 14:17
Els sectors amb més creixement són la indústria tèxtil, la metal·lúrgia i la fabricació de productes metàl·lics
TERRASSA (BARCELONA), 26 (EUROPA PRESS)
L’estudi de conjuntura econòmica de la Cambra de comerç, Indústria i Serveis de Terrassa i l’Institut d’Estadística de Catalunya (Idescat), relatiu al primer trimestre del 2017, ha conclòs que s’ha consolidat la tendència positiva de creixement de l’activitat empresarial.
S’han encadenat deu mesos de trimestres amb valors positius sobre la marxa dels negocis, encara que el d’aquest 2017 hagi retrocedit 1,2 punts –ha obtingut un total de 15,4– respecte al trimestre anterior, segons ha informat l’organisme egarense aquest divendres en un comunicat.
Els sectors com la indústria tèxtil, la metal·lúrgia i la fabricació de productes metàl·lics han estat els que han experimentat un “notable increment”, mentre que subsectors de la indústria com la fusta, el paper, el suro i les arts gràfiques han continuat en negatiu, mostrant la dinàmica de feblesa constatada l’any passat.
Un altre dels aspectes que ha recollit l’estudi han estat les perspectives de cara al segon trimestre del 2017, en el qual tots els àmbits “sense excepció” presenten expectatives en el seu conjunt, amb un valor mitjà d’11,8 punts, excepte la fusta, el suro i el paper.
Respecte a l’ocupació, de cara al segon trimestre de l’any, el comerç ha presentat un saldo d’expectatives més alt, amb 12 punts, 5,1 més que en el període anterior, seguit dels serveis i la construcció.
Els pronòstics per a la capacitat productiva, que en l’arrencada del 2017 ha estat del 70,9%, és situar-se en el 73,1% de mitjana, sent la indústria de la fusta i el suro, el paper, les arts gràfiques i la fabricació d’equips mecànics, elèctrics, electrònics i òptics els que han signat valors per sobre del 78%.
L’índex de la confiança empresarial en aquests tres primers mesos de l’any en la demarcació ha obtingut una valor global de 8,8 punts, 1,5 per sobre del final del 2016, que s’ha atribuït a la valoració positiva de les expectatives, l’evolució estable del ritme d’activitat i la millora de l’ocupació.