09.07.2016 - 09:01
|
Actualització: 10.07.2016 - 22:32
Els espais verds són beneficiosos per la salut, física i mental, en totes les franges d’edat. Els estudis que darrerament es multipliquen sobre el tema no deixen lloc a dubtes ni elucubracions: ens cal passar més temps en contacte amb la natura. Als adults i, sobretot, als infants. A l’hivern sovint ens és complicat: la impossible conciliació de feines i horaris escolars, les tardes curtes que conviden a aixoplugar-se i fugir del fred i un ritme trepidant que massa sovint no ens deixa temps ni per respirar. Però ara que arriba l’estiu s’han acabat les excuses i és el moment de recarregar les piles. Les piles verdes, per a ser exactes.
Contacte amb la natura, font de salut
Cadascú té les seves preferències a l’hora de planificar les vacances i el temps lliure de l’estiu: des de viatges exòtics a països remots a les grans metròpolis repletes de vida cultural, un càmping al mig de la muntanya o l’apartament familiar a la vora del mar. Si es tenen dubtes i encara s’està a temps de triar, en termes de salut el consell és clar: àrees naturals on poder fer llargues passejades, conèixer arbres i aus i fugir de l’aire contaminat.
D’entrada, per als habitants urbans, passar uns dies en una zona natural, al camp o la muntanya, ajuda a evadir-se de les preocupacions quotidianes i augmenta la consciència ambiental. És l’ocasió per posar en perspectiva el que ens envolta i el paper que ocupem en aquest món: com a conseqüència, els nens i nenes solen arribar ràpidament a la conclusió de la necessitat de cuidar el nostre entorn. Més enllà d’això, i com indica la psicologia ambiental, als espais verds, els petits milloren les seves capacitats físiques, intel·lectuals, socials i afectives. I estan més tranquils, alegres, sensibles, actius, entusiastes i motivats.
Per seguir llegint l’article, feu clic aquí.