Un centre de fauna de Lleida tracta amb laserteràpia ocells ferits en instal·lacions elèctriques

  • La màquina ha estat cedida per Endesa a la Conselleria de Territori i Sostenibilitat

VilaWeb
Redacció
10.05.2017 - 15:45

La màquina ha estat cedida per Endesa a la Conselleria de Territori i Sostenibilitat

LLEIDA, 10 (EUROPA PRESS)

Els tècnics del Centre de Fauna Salvatge Vallcalent de Lleida estan tractant un xoriguer ferit en una instal·lació elèctrica de la comarca gironina de l’Alt Empordà amb una nova tècnica de laserteràpia que facilita la recuperació de les aus.

L’aparell, que ha estat adquirit i cedit per Endesa a la Conselleria de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat, permetrà guarir i reintroduir ocells que hagin patit un accident elèctric, ha informat la companyia aquest dimecres en un comunicat.

La nova tècnica permet millorar el reg sanguini de l’àrea afectada i aconsegueix reactivar el metabolisme cel·lular, a més de ser indolora, tenir un efecte analgèsic i antiinflamatori, la qual cosa fa possible la recuperació dels animals que sense aquest tractament veurien molt reduïdes les opcions de tornar al seu entorn.

Una vegada una au arriba a un dels sis centres de fauna salvatge (CFS) repartits al territori català i és diagnosticat pels veterinaris amb la prescripció d’ús del làser, l’ocell és traslladat al CFS de Vallcalent, on es troba l’aparell i personal format per utilitzar-ho.

Les sessions necessàries depenen del grau d’afectació i l’evolució de cada animal fins a la seva recuperació i, una vegada l’ocell es recupera de les ferides i té forces per tornar a volar, es procedeix al seu alliberament.

El xoriguer que està tractant ara el centre lleidatà té bon pronòstic per la qual cosa els tècnics confien que pugui tornar al seu entorn natural, els Aiguamolls de l’Empordà, pròximament.

Endesa vol donar una segona oportunitat a les aus que accidentalment ensopeguen amb línies o torre elèctriques i resulten ferides i realitza nombroses actuacions per evitar al màxim aquest tipus d’accidents, deixant una distància suficient entre el suport i el cable que permeti a les aus posar-se sense perill en les noves línies o col·locant en les existents elements dissuasius com espantaocells o aïlladors.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 6€ al mes

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem

Fer-me'n subscriptor