06.11.2015 - 02:00
Cinema i bon vi és la proposta del Festival Most, que es fa fins al 15 de novembre a Vilafranca del Penedès, Sant Sadurní d’Anoia i altres indrets de la comarca. Enguany el certamen consolida l’abast internacional i aposta per difondre el vi de Xerès amb la projecció del multi premiat documentari ‘Jerez y el misterio del palo cortado’. Es tracta d’un film que captiva per la forma i pel fons i que explica la llegenda dels vins de xerès mentre ens planteja el misteri d’un vi inclassificable: el palo cortado.
El festival agrupa els continguts en cinc seccions i al final de cada sessió es completa amb una degustació de cava i formatges. La secció oficial és ‘Collita 2015’, que recull vint-i-un títols relacionats amb l’enologia. S’hi podran descobrir les varietats de Chasselas i de la Terra Alta, revistar el mite de Faust a través del vi i veure un documentari que denuncia l’ús d’insecticides a la vinya francesa. Una altra secció molt popular és ‘Gran Reserva’, on s’inclouen films de qualsevol gènere que encara no s’han estrenat comercialment.
Més enllà de les seccions, el festival arriba amb una oferta paral·lela ben completa per unir films i enologia. Es faran projeccions en cellers emblemàtics de la comarca, una degustació especial de vins de Xerès i es projectaran un seguit de films clàssics que tenen el vi com a protagonista, com ara ‘Notorious’ d’Alfred Hitchcock. Tot per demostrar que els maridatges no només es poden fer amb formatge o nous: amb cinema també se’n poden fer. I de molt bons.