Un acusat del cas Púnica revela dotze trucades amb el CNI per a fer feines contra l’independentisme a la xarxa

  • Alejandro de Pedro demana al jutge que investiga el cas que les incorpori al sumari

VilaWeb

Redacció

20.12.2016 - 10:41
Actualització: 20.12.2016 - 11:05

Un dels encausats pel cas Púnica, de presumpta corrupció a l’Assemblea de Madrid, ha demanat al jutge de l’Audiència espanyola que investiga el cas, Eloy Velasco, que autoritzi la incorporació de noves proves al sumari. Concretament, són dotze trucades i vint-i-cinc missatges de text amb membres del CNI per fer tasques contra l’independentisme. Això consta, segons El Confidencial, en un escrit que l’advocat d’Alejandro de Pedro va presentar ahir al jutjat. Alejandro de Pedro és un empresari especialitzat a millorar la reputació dels seus clients a internet, i és acusat d’haver cobrat de manera irregular feines per a millorar la imatge de polítics i d’administracions públiques. Segons aquest mateix diari, De Pedro va treballar per als serveis secrets espanyols difonent informació contra l’independentisme i a favor de la imatge d’Espanya en xarxes socials i en fòrums d’internet.

L’any passat es va fer públic que De Pedro havia estat contractat pel CNI el 2013 per combatre la difusió de missatges independentistes a la xarxa, gràcies al seu coneixement sobre el control de la imatge i la reputació: la tasca consistia a ficar-se en fòrums sobiranistes, guanyar-se la confiança de la resta de participants i acabar difonent continguts i notícies contra els missatges independentistes. L’objectiu era combatre aquests missatges de la manera més dissimulada possible.

Ara De Pedro demana que s’incorporin al sumari del cas Púnica les trucades i els SMS que va bescanviar amb el CNI durat l’any 2014. La feina que feia per al CNI no es va saber fins que a final d’aquell any va esclatar el cas Púnica, i ell hi era implicat. Aportant aquest registre de trucades amb els serveis d’intel·ligència espanyols, l’acusat vol demostrar que els serveis que feia per a institucions i partits eren legals, i que fins i tot el CNI l’havia contractat per a millorar la imatge d’Espanya.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 75 € l'any

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem

Fer-me'n subscriptor