21.02.2024 - 17:27
|
Actualització: 21.02.2024 - 18:18
El Consell de Govern de la Universitat de les Illes Balears (UIB) ha nomenat avui doctor honoris causa de la UIB el director d’orquestra i musicòleg Jordi Savall pels mèrits culturals i vinculació amb les Illes.
La proposta de nomenament l’ha feta el vice-rectorat de Projecció Cultural i Universitat Oberta de la UIB en reconeixement de l’àmplia trajectòria internacional i, en especial, pel que fa a la vinculació amb la cultura de les Illes, la recuperació i conservació del patrimoni musical antic i la tasca de divulgació del Cant de la Sibil·la i de la figura de Ramon Llull.
En una nota de premsa, la UIB ha explicat que pot distingir amb el títol de doctor honoris causa aquella gent que consideri mereixedores d’aquesta distinció per la rellevància en el camp de la investigació, la docència o pels coneixements i mèrits destacats en el terreny científic, tecnològic, cultural o humanístic, que tinguin repercussió directa o indirecta en les seves activitats docents i de recerca a la cultura de les Illes.
#HonorisCausaUIB | 📢 El Consell de Govern ha aprovat avui el nomenament del prestigiós músic Jordi Savall com a doctor honoris causa per la #UIB, per la seva tasca de recuperació del patrimoni musical antic i de divulgació del cant de la Sibil·la i la figura de #RamonLlull.… pic.twitter.com/U4Hk2PlcNr
— Universitat de les Illes Balears – UIB (@UIBuniversitat) February 21, 2024
Jordi Savall (Igualada, 1941) és un dels músics més polivalents de la seva generació, ja que fa més de cinquanta anys que dona a conèixer al món meravelles musicals abandonades en la foscor de la indiferència i de l’oblit, explica la UIB.
“Dedicat a la recerca d’aquestes músiques antigues, les llegeix i les interpreta amb la seva viola de gamba o com a director. Les seves activitats com a concertista, pedagog, investigador i creador de nous projectes, tant musicals com culturals, el situen entre els principals artífexs del fenomen de revaloració de la música històrica”, expressa la universitat.
És fundador, juntament amb Montserrat Figueras, dels grups musicals Hespèrion XXI (1974), la Capella Reial de Catalunya (1987) i Le Concert des Nations (1989), amb què explora i crea un univers d’emocions i de bellesa, i les projecta al món i a milions d’amants de la música, afegeix la UIB.