UGT exigix un acord de plantilles de FP en centres públics i concertats per a “superar definitivament les retallades”

  • El sector d'Ensenyament de la Federació d'Empleats i Empleades dels Servicis Públics d'UGT (FeSP-UGT PV) exigix a la Conselleria d'Educació un acord que permeta la recuperació de plantilles de Formació Professional (FP) dels centres educatius valencians, tant públics com concertats, suprimides i derogades en 2010, per a "superar definitivament les retallades educatives".

VilaWeb
Redacció
30.05.2017 - 11:57

VALÈNCIA, 30 (EUROPA PRESS)

El sector d’Ensenyament de la Federació d’Empleats i Empleades dels Servicis Públics d’UGT (FeSP-UGT PV) exigix a la Conselleria d’Educació un acord que permeta la recuperació de plantilles de Formació Professional (FP) dels centres educatius valencians, tant públics com concertats, suprimides i derogades en 2010, per a “superar definitivament les retallades educatives”.

El sindicat recorda, en un comunicat, que en 2010 el Consell del ‘popular’ Alberto Fabra va deixar sense efecte tots els acords de plantilles docents firmats amb les organitzacions sindicals més representatives del professorat valencià per a l’aplicació i desenvolupament del sistema educatiu establit per la LOGSE/LLOE.

Entre ells es trobava l’Acord de Plantilles de Formació Professional, que s’havia publicat en 2007 (DOCV 25/05/2007), i que en matèria de desdoblaments (dos professors per a impartir conjuntament els mòduls pràctics), coordinacions, tutories en centres de treball i reforços en FP era “el millor d’Espanya”.

Estos acords es van substituir, entre altres instruments, per dos ordres successives de Plantilles de l’ESO, el Batxillerat i la Formació Professional, l’última, i actualment vigent, que es va aprovar el 25 de juny de 2015, després d’un breu període de consultes amb els representants dels treballadors de l’ensenyament, “va servir per a consolidar en el sistema educatiu valencià les retallades educatives que es patix des de 2010”, afirmen.

Esta ordre, la número 65/2015, de 25 de juny, de la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport, va vindre a substituir l’Ordre anterior, la 101/2010, de 27 de desembre, que el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana havia anul·lat a instàncies d’UGT “per haver sigut imposada al professorat, vulnerant el seu dret a la negociació col·lectiva de les seues condicions de treball, després de derogar també l’anterior Consell de Fabra, a l’octubre de 2010, tots els acords de plantilles que sustentaven el sistema educatiu valencià”.

Per tot açò, FeSP-UGT PV ha exigit ja en Mesa Sectorial i reiterarà en la Mesa d’Ensenyament Concertat d’este dimarts la derogació del citat orde de plantilla i l’inici d’una “autèntica negociació de les plantilles docents que precisen els centres educatius, tant públics com concertats, fixant per a tots dos els mateixos criteris per a la determinació de les seues plantilles”.

ELS MATEIXOS CRITERIS

En matèria de FP açò suposaria, per exemple, utilitzar els mateixos criteris per als desdoblaments, les coordinacions i tutories en matèria de formació en centres de treball, les hores dedicades als càrrecs directius, les mateixes hores de docència i per a actualització i manteniment d’equips, instal·lacions i formació especialitzada.

UGt afig que analitzant la proposta que es presenta des de l’administració autonòmica per part de la directora general de Formació Professional sobre desdoblaments dels mòduls pràctics de FP per al pròxim curs 2017-2018, la conclusió és clara: “valorem positivament l’esforç realitzat, però el mateix es queda curt si ho comparem amb els desdoblegues que contemplava l’Acord de Plantilles de FP, derogat en 2010 i que va suposar en eixe moment, segons el nombre de grups autoritzats, el sacrifici, la supressió, de més de 700 llocs de treball en el nostre sistema educatiu de FP només en desdoblaments”.

Concretament i fent una anàlisi detallada per famílies professionals, s’observa que són encara més de 600 hores lectives setmanals les que hem de recuperar en matèria de desdoblegues, la qual cosa suposa, traduït a professorat amb 20 hores lectives setmanals cadascun, la pèrdua permanent de 30 professors de diferència entre un sistema de plantilles i un altre, tot açò sobre la base d’un sol grup per cicle formatiu de grau mitjà i grau superior, amb la següent distribució per famílies professionals.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 6€ al mes

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem

Fer-me'n subscriptor