Els quatre canvis contra els odiadors que revolucionaran Twitter al final del 2020

  • La xarxa social oferirà quatre opcions: global, grup, panell i declaració

VilaWeb

Europa Press

11.01.2020 - 21:50
Actualització: 11.01.2020 - 22:08

Aquesta setmana Twitter ha anunciat quatre canvis que el revolucionaran enguany. Aprofitant un esdeveniment al CES 2020, a Las Vegas, ha anunciat que permetrà de decidir qui pot respondre a cada piulet. La directora de gestió de productes, Suzanne Xie, ha explicat que afegiran una funció per a ‘participants de la conversa’, que oferirà quatre opcions: global, grup, panell i declaració.

Xie ha recalcat que la xarxa social és ‘en procés de fer una investigació sobre aquesta funció’ durant el primer trimestre d’enguany per llançar-la més endavant, al final de l’any, segons que ha recollit The Verge. Per això, de moment, només un petit grup d’usuaris podran accedir-hi. L’anunci arriba quan ja és disponible a escala mundial la funció d’ocultar respostes dels piulets, que permet que els usuaris gestionin les seves converses.

Restriccions graduals

L’opció ‘global‘ permet que qualsevol usuari pugui respondre als piulets. És a dir, és Twitter tal com l’hem conegut fins ara quant als comptes públics, en què tothom pot respondre a un piulet. L’altra opció, més restrictiva, s’anomena ‘grup‘. En aquesta només hi podrà respondre a qui l’usuari segueix i alhora menciona específicament en el piulet.

Una tercera alternativa, anomenada ‘panell‘, farà que únicament puguin respondre-hi els qui hi són mencionats específicament. L’última opció serà la ‘declaració‘, que no permetrà que ningú hi respongui.

Una mesura polèmica?

Aquests canvis permetran de combatre els odiadors i els comptes falsos a Twitter, però alhora poden limitar la llibertat d’expressió de què sempre ha gaudit. Fins ara, en aquesta xarxa social es pot respondre a tothom de manera lliure, sense restriccions prèvies.

A Twitter és habitual de veure que la participació en una conversa pot canviar la qüestió tractada d’entrada, o fins i tot el to de la conversa, fins a arribar a desviar-se’n completament i acabar en discussions interminables. Per això la companyia ja va avançar que treballava en més opcions sobre qui pot respondre o veure converses específiques, i que també provava canvis relacionats amb la interacció per veure si ajuden a tenir una conversa més saludable.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 6€ al mes

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem

Fer-me'n subscriptor