L’Audiència espanyola demana als Mossos si un investigat pel Tsunami és agent del cos

  • Un informe de la Guàrdia Civil identifica amb noms i cognoms la persona que, diuen, feia servir el pseudònim Xuxo Rondinaire en l'organització del Tsunami Democràtic

VilaWeb

Text

Arnau Lleonart i Fernàndez

23.04.2024 - 14:22
Actualització: 23.04.2024 - 18:13

El jutjat d’instrucció 6 de l’Audiència espanyola creu que ha identificat una altra persona que participava en l’organització del Tsunami Democràtic, que en les converses intervingudes amb els encausats feia servir el pseudònim Xuxo Rondinaire. Al gener, el jutge Manuel García-Castellón ja va publicar una interlocutòria en què expressava la sospita que aquesta persona formés part del cos dels Mossos d’Esquadra, i que hagués fet servir informació interna i coneixements policíacs per a col·laborar amb el Tsunami Democràtic. Ara que creuen que han pogut posar nom i cognom real al Xuxo Rondinaire, l’Audiència espanyola demana formalment al cos dels Mossos d’Esquadra que els comuniqui si en forma part o n’ha format part, o si hi està vinculat d’alguna manera.

En una interlocutòria, a la qual ha tingut accés VilaWeb, s’exposa que la Guàrdia Civil li ha fet arribar una informe amb els resultats d’una investigació per a identificar qui hi ha rere aquest pseudònim. Exposen que van demanar formalment a les empreses tecnològiques Wire i Protonmail, que ofereixen serveis de comunicació xifrats, que els donessin tota la informació identificativa que tinguessin sobre l’usuari Xuxo Rondinaire i el correu electrònic que feia servir. Protonmail va comunicar-li l’adreça electrònica de recuperació que tenia associada al correu electrònic que feia servir per a parlar sobre el Tsunami Democràtic. Un cop la va obtenir, va demanar a Apple informació sobre aquesta segona adreça de correu electrònic, i va obtenir-ne el nom, l’adreça de casa i el número de telèfon. Després, la Guàrdia Civil també va demanar a la companyia telefònica responsable del número de telèfon qui era el titular de la línia, que coincideix amb el nom aportat per Apple. També, diuen que han trobat que aquesta persona està empadronada al mateix domicili aportat per Apple.

Amb informacions així, la Guàrdia Civil considera que ha trobat la persona que feia servir el pseudònim, que el jutge creu que és ell “amb un grau elevat de probabilitat”.

La interlocutòria també recorda que en les converses intervingudes entre Xuxo Rondinaire i Josep Campmajó, ara exiliat, “parlen sobre temes policíacs, a més que Xuxo facilita a Campmajó imatges d’arxius de novetats policíaques internes, als quals només es té accés per mitjà de les forces i cossos de seguretat”. També diu que una altra persona que apareix en converses intervingudes, però que no han arribat a identificar –amb el pseudònim Ainvard the druid– li va demanar informació sobre una persona que podria ser Mossos d’Esquadra, i Xuxo Rondinaire li’n va donar.

La primera interlocutòria en la qual García-Castellón va assenyalar Xuxo Rondinaire considerava, a partir d’unes converses intervingudes, que el Tsunami Democràtic tenia intenció d’actuar durant el juliol del 2020, en una suposada visita a Catalunya del rei espanyol Felipe VI a Barcelona i Figueres, que finalment no es va fer. L’informe de la Guàrdia Civil, consultat per VilaWeb, exposa que Xuxo Rondinaire va dir que “un company d’intel·ligència” l’havia avisat que la visita es modificaria, abans que es fes públic. De totes maneres, la Guàrdia Civil exposa que en la visita que finalment Felipe VI va fer al monestir de Poblet, finalment no hi va haver cap incident.

A més, l’informe policíac relaciona Xuxo Rondinaire amb l’acció fallida del Tsunami Democràtic al Camp Nou on s’havien de fer servir drons, i diu que la persona identificada forma part del llistat de persones autoritzades per l’agència espanyola de seguretat aèria per a fer servir drons en l’espai aeri de l’estat espanyol.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 75 € l'any

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem

Fer-me'n subscriptor