El TSJC tomba la cautelar sol·licitada per Acciona sobre la liquidació d’ATLL

  • El tribunal recorda que una sentència prèvia va anul·lar l’acte d’adjudicació del contracte

VilaWeb

EFE

18.02.2019 - 19:42

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha desestimat la demanda de mesures cautelars sol·licitades per Acciona respecte a la resolució de la conselleria de Territori del 20 de desembre del 2018, que declarava la liquidació del contracte de gestió de l’empresa pública ATLL.

La societat ATLL Concessionària de la Generalitat, liderada per Acciona, va interposar un recurs contenciós administratiu davant el TSJC per evitar haver de lliurar a la Generalitat la gestió d’ATLL abans que s’efectuï la liquidació del contracte de gestió del servei.

La concessionària va sol·licitar que s’adoptés la mesura cautelar de suspensió de l’acte impugnat, amb caràcter urgent i sense audiència de la contrapart, a l’empara de l’article 135.1 de la Llei Jurisdiccional. La Generalitat, de la seva banda, es va oposar a l’adopció de la mesura cautelar i va sol·licitar la inadmissibilitat del recurs.

En la seva resolució, amb data de 6 de febrer de 2019, el tribunal indica que ATLL Concessionària no pot acollir-se a raonaments relatius a l’impacte econòmic-pressupostari de la liquidació del contracte sobre la Hisenda de la Generalitat per impugnar l’acord de la conselleria, ja que ‘l’actora no es troba legitimada per assumir la defensa dels interessos generals, el que excedeix del seu àmbit d’actuació’.

El tribunal recorda també que una sentència prèvia va anul·lar l’acte d’adjudicació del contracte, el que comporta la invalidesa del propi contracte i, per tant, que les instal·lacions afectes al servei hagin de retornar a l’administració titular.

En qualsevol cas, afegeix el TSJC, ‘no poden compartir-se les al·legacions de l’actora que van encaminades a equiparar l’executivitat de l’acte impugnat amb una expropiació en sentit material, i molt menys amb una confiscació del preu del contracte’.

Subratlla, en aquest sentit, que ‘no hi ha cap similitud entre la privació de la propietat privada mitjançant l’institut expropiatori i la reversió de les instal·lacions a l’administració titular del servei, una vegada extingit el contracte’.

D’una altra banda, afegeix el TSJC, la recurrent percebrà al seu moment les quantitats resultants de la liquidació contractual.

En definitiva, conclou el tribunal, els perjudicis que pugui patir la concessionària per la decisió de la Generalitat ‘són d’índole merament econòmica i, per tant, reparables, de manera que no poden justificar l’adopció de la mesura cautelar sol·licitada’.

És per això que el TSJC desestima la demanda d’Acciona i determina que no pertoca a suspendre l’efectivitat de la resolució impugnada.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 75 € l'any

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem

Fer-me'n subscriptor