Envien al TSJC la causa contra una diputada d’ERC per l’expulsió de la policia espanyola de dos hotels després de l’1-O

  • Els dos hotels allotjaven 496 agents de policia espanyola traslladats a Catalunya

VilaWeb
Europa Press
06.02.2019 - 15:26

El Jutjat d’Instrucció 2 d’Arenys de Mar (Maresme) ha enviat al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) les diligències contra la diputada d’ERC al parlament i candidata a batlle a Pineda de Mar, Mònica Palacín, per presumptament expulsar diversos policies espanyols de dos hotels d’aquell municipi després del Primer d’Octubre.

Segons ha informat el TSJC, la Sala Civil i Penal del TSJC ha designat un ponent i sala d’admissió en relació a la querella presentada pel Ministeri Fiscal espanyol contra la diputada, i la causa està pendent d’admissió.

El jutjat ha acordat inhibir-se del coneixement de les diligències pel que fa a l’acció exercida per la fiscalia contra la diputada a favor de la Sala Penal del TSJC, i aquesta sala ha designat com a ponent el magistrat Jordi Seguí.

El jutge d’Arenys va admetre a tràmit a l’abril una querella presentada per la fiscalia contra tres tinents de batlle, una regidora i el cap de la Policia Local de Pineda de Mar (Maresme) per la presumpta expulsió de policies de dos hotels on s’allotjaven a l’octubre.

La querella s’adreça contra Palacín, regidora d’ERC al municipi, així com contra els tinents d’alcalde Carme Aragonès, Jordi Masnou i Sílvia Biosca (PSC), i el cap de la Policia Local, Carles Santacreu, per un presumpte delicte de coaccions.

Segons la fiscalia, Aragonès, Masnou, Palacín i Santacreu es van presentar el 2 d’octubre cap a les 21.00 hores en un hotel que allotjava diversos agents de la policia espanyola per presumptament demanar a la direcció de la cadena hotelera, ‘prevalent-se de l’autoritat que representaven’, que els expulsés.

La direcció de la cadena hotelera va respondre que els agents tenien reserva fins al 5 d’octubre i Masnou va advertir al gerent que, ‘si no feia fora els policies, li tancaria l’hotel l’endemà i estaria tancat cinc anys’, segons relata el ministeri públic en la querella.

Els càrrecs municipals van abandonar el lloc després de la conversa i el gerent de la cadena d’hotels, ‘impulsat pel temor a possibles i creïbles represàlies’, va redactar una carta en la qual comunicava que es veia obligat a desallotjar el 3 d’octubre abans de les 16.00 hores els agents de la policia espanyola que s’allotjaven a dos dels seus establiments, segons la querella de la Fiscalia.

Els dos hotels allotjaven 496 agents de policia espanyola traslladats a Catalunya en motiu de la convocatòria i posterior celebració del referèndum de l’1 d’octubre del 2017.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 6€ al mes

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem

Fer-me'n subscriptor