02.03.2018 - 02:00
Solsona comença demà un cap de setmana dedicat al trumfo (la patata, com es coneix al Solsonès) i la tòfona per a potenciar el reconeixement d’aquests aliments típics de la comarca. En el marc de la Fira del trumfo i la tòfona també es farà la Festa del vi. Així, la gastronomia i la vinicultura prendran els carrers de Solsona amb activitats al voltant d’aquests tres productes.
Per anar fent boca, ahir es va fer un taller de cuina de la tòfona amb maridatge de vins, però el plat fort arribarà demà a les dotze del migdia amb un taller d’iniciació al tast de vins a càrrec de David Seijas, sommelier del restaurant El Bulli fins que va tancar, el 2014. Seijas és un dels professionals del sector més reputats al país, Nas d’Or 2006 i Premi de Gastronomia espanyol el 2010.
Durant tot el cap de setmana, hi haurà a la plaça del Camp un mercat de trumfos i tòfones i altres productes alimentaris del Solsonès, i també una àrea amb cellers de les denominacions d’origen d’Alella, Catalunya, Conca de Barberà, Costers del Segre, Empordà i Cava. A la fira es podrà comprar però també degustar tastets, i demà a les sis de la tarda qui vulgui podrà participar en el popular concurs de pelar trumfos.
A banda de les activitats gastronòmiques, que inclouen l’oferta de plats cuinats amb trumfos i tòfones de restaurants del municipi i els voltants, hi haurà tallers infantils, conferències i actuacions musicals. A més, per a qui vulgui saber més de la història de Solsona, s’han organitzat visites guiades pel nucli antic medieval i el campanar de la catedral.