La cuina de la Neus: Tronc de Nadal

  • Les festes nadalenques s'endolceixen amb postres com aquestes

VilaWeb
Neus Cuscó
23.12.2017 - 22:00

Ingredients:
Per a fer la pasta:
—4 ous
—mig gotet d’aigua
—130 g de sucre
—170 de farina
—una culleradeta de Royal
—un polsim de sal

Per a la cobertura:
—2 rajoles de xocolata de cobertura
—250 g de mantega
—sucre de glaça (opcional)

Per a fer el xarop:
—1 copeta de rom
—3 cullerades d’aigua
—50 g de sucre

Per al farcit:
—300 g de nata muntada
—2 cullerades de cacau en pols (opcional)

Elaboració:
Comencem fent la pasta: separem els rovells de les clares i treballem els rovells amb el sucre i la mica d’aigua, fins que quedi una pasta fina. Afegim la farina, el llevat i el polsim de sal, sense treballar-ho gaire. Tot seguit, afegim les clares a punt de neu i anem remenant amb una espàtula, amb compte, que no baixi la clara.

A la plata del forn, hi posem paper d’enfornar untat amb mantega. Col·loquem la pasta ben estirada, que tingui el gruix d’un centímetre. Preescalfem el forn a 180° i enfornem la pasta uns 10 minuts.

A banda, tindrem un drap de cuina mullat i escorregut. Quan traiem la pasta, la tapem amb aquest drap humit una estona. Amb compte, agafem la pasta i l’enrotllem perquè agafi la forma d’espiral. Quan tenim la pasta ja freda, la tornem a obrir i la pintem amb el xarop, fet amb aigua, rom i sucre. Per sobre, la farcim amb nata o nata amb xocolata (o crema, fins i tot). Tot seguit, tornem a embolicar el tronc. Li tallem les puntes, perquè quedi més bonic.

L’últim pas és fer la cobertura de xocolata: desfem les rajoles al bany maria amb la mantega. Abans que es refredi, aboquem la xocolata per sobre el tronc. El deixem refredar. Quan la cobertura encara sigui tèbia, li fem unes ratlles amb la forquilla. Acabem amb una mica de sucre de glaça o com vulguem.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 6€ al mes

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem

Fer-me'n subscriptor