Troben 120 casos de covid-19 en les proves als assistents a la macrofesta del col·legi major Galileo Galilei que ha obligat a tancar la UPV

  • És el brot més gran de coronavirus al País Valencià, i ha obligat el campus Vera a suspendre les classes presencials

VilaWeb

Redacció

05.10.2020 - 19:14
Actualització: 06.10.2020 - 07:44

Ara com ara, hi ha cent vint casos confirmats de covid-19 entre els assistents a una macrofesta al col·legi major Galileo Galilei de València. Aquest és el resultat de les primeres 397 proves PCR fetes, d’un total de 712. Arran d’aquesta festa, s’ha hagut de tancar el campus de Vera de la Universitat Politècnica de València (UPV), que farà les classes en línia durant una setmana, pel cap baix. Alguns alumnes del campus de Tarongers de la Universitat de València també han sortit positius. La Generalitat ha anunciat que obriria una investigació per esbrinar les responsabilitats de l’organització d’aquesta festa, que ha causat el brot de coronavirus més gran fins ara al País Valencià.

El col·legi Galileo Galilei és dins el campus universitari, però és de gestió privada. La macrofesta s’hi va fer el 26 de setembre i la seguretat va trigar hores a actuar. Van dissoldre la concentració d’alumnes de la terrassa i els van obligar a anar-se’n a les habitacions, però alguns assistents van continuar la festa.

La consellera de Sanitat, Ana Barceló, ha advertit que encara pot haver-hi més infectats i ha anunciat un confinament voluntari de tots els membres del col·legi major durant vuit dies, si ho ratifica el Tribunal Superior de Justícia. El fet que sigui voluntari és perquè és ‘un col·lectiu de persones no identificades individualment’. També s’ha decidit de suspendre les pràctiques d’estudiants de ciències de la salut a tota la demarcació de València a partir de demà fins el dia 16.

Aquest cap de setmana, el col·legi major Galileo Galilei ha confinat els set-cents residents que té per evitar que es propagui el virus i l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria Agronòmica i del Medi Natural ja ha decidit de passar a la modalitat en línia la formació dels cursos 2n, 3r i 4t del grau en biotecnologia, mentre es desinfectaven les aules i els laboratoris corresponents.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 75 € l'any

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem

Fer-me'n subscriptor