28.07.2018 - 22:00
|
Actualització: 28.07.2018 - 22:38
Hummus d’albergínia
(per a 4 persones)
Ingredients:
—2 albergínies allargades
—2 cullerades de crema de sèsam
—el suc de mitja llimona
—1 gra d’all petit
—oli d’oliva, sal, pebre vermell
—olivada negra (opcional)
—pa torrat
Elaboració:
Escalivem les albergínies, les deixem refredar, les pelem i les posem en un bol. Hi afegim el suc de llimona, l’all i la crema de sèsam i una mica de sal. Ho passem tot pel túrmix. N’ha de sortir una crema espessa. A l’hora de servir, posem pebre vermell per sobre i una mica d’olivada al mig.
Albergínies arrebossades
Ingredients:
—2 albergínies morades
—aigua, sal
Per a l’arrebossat:
—150 g de farina
—una cullerada d’oli d’oliva
—una cullerada de llevat Royal
—un got d’aigua freda
—sal
Elaboració:
Pelem les albergínies, les tallem a rodanxes i les posem en un bol amb aigua i sal uns vint minuts, per treure’n l’amargor.
En un bol, fem la pasta de l’arrebossat: fem un volcà amb la farina i hi posem sal, oli i el llevat Royal. Hi afegim aigua freda fins a aconseguir una pasta fina.
Arrebossem les albergínies i les fregim amb oli abundant i ben calent. Les posem en paper assecant per treure’n l’oli sobrant. Aquest tant pot ser un primer plat com l’acompanyament d’una carn de segon plat.
Truita d’albergínies
L’albergínia escalivada i ben aixafada serà el farciment de la truita. D’aquesta manera l’albergínia agafa menys oli. No hi posem res més, ni ceba ni tomàquet.