Tres càrrecs de la Generalitat i l’Ajuntament de Barcelona eren presents en la polèmica missa a la Sagrada Família

  • Es tracta del tinent de batllia, Albert Batlle, el comissionat de Diàleg Intercultural i Pluralisme Religiós, Khalid Ghali i el director general de Dret i d'Entitats Jurídiques, Xavier Bernadí

VilaWeb
Un acte religiós a la Sagrada Família, en una imatge d'arxiu

Redacció

08.11.2020 - 13:56
Actualització: 08.11.2020 - 18:01

La Sagrada Família va acollir ahir una missa que va comptar amb la presència de 600 assistents, unes imatges que van despertar la indignació de diferents sectors de la societat i entre ells, del vice-president, Pere Aragonès, que ha reconegut que es va ‘emprenyar’ en veure-les. Avui s’ha sabut que entre els assistents hi havia dos càrrecs de l’Ajuntament de Barcelona, el tinent de batllia, Albert Batlle, i el comissionat de Diàleg Intercultural i Pluralisme Religiós, Khalid Ghali; i un membre del govern de la Generalitat, el director general de Dret i d’Entitats Jurídiques, Xavier Bernadí.

Des del consistori han reconegut la presència dels dos membres del govern i han justificat que la possibilitat de celebració d’actes les marca la Generalitat, com les condicions en què es duen a terme i les limitacions de capacitat, ‘sense establir límits ni topalls’.

El regidor de Drets de Ciutadania i Participació de Barcelona, Marc Serra, ha criticat així l’acte en una entrevista: ‘A l’Ajuntament no ens constava i ens ha sorprès la falta de comunicació entre els organitzadors i la Conselleria de Salut’. Quan li han preguntat per la presència de Batlle i Ghali, del seu equip de govern, Serra ha dit que ‘és habitual que en els diferents actes de Barcelona hi hagi una representació institucional de l’Ajuntament’.

Per la seva banda, des de la conselleria de Justícia també confirmen la presència de Bernadí, tot i que assenyalen que seguidament van traslladar el seu malestar a Església Arxidiocesana de Barcelona ‘per la desproporcionada i inoportuna concentració de persones a la cerimònia’. També assenyalen que portaran al comitè tècnic del PROCICAT una proposta per a limitar a cent la capacitat en actes religiosos.

Ahir el Departament de Salut va reconèixer en un comunicat que no tenen potestat per a impedir aquests actes perquè l’estat d’alarma del govern espanyol només permet de reduir la capacitat dels espais religiosos, però no tancar-los, perquè la llibertat de culte està reconeguda com un dret fonamental per la constitució espanyola. Amb tot, Salut apuntava que ‘aquesta mena d’esdeveniments massius tenen un risc epidemiològic del tot injustificable donada la situació actual i, per tant, es plantejarà de reforçar les mesures de protecció perquè no torni a passar.’

Des de la Sagrada Família apunten que l’acte religiós va comptar amb el terç de la capacitat que marquen les restriccions per la pandèmia de covid-19, que es va respectar la distància mínima d’1,5 metres entre els feligresos i que la màscara era obligatòria.

 

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 75 € l'any

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem

Fer-me'n subscriptor