Tradició i innovació al Mercat del Ram de Vic

  • S'hi amplia l'espai dedicat a conèixer una casa de pagès · Enguany es farà un concurs per a reconèixer l'explotació ramadera més sostenible de la comarca

VilaWeb
Redacció
06.04.2017 - 22:00
Actualització: 06.04.2017 - 22:02

El Mercat del Ram, una trobada imprescindible per al sector agropecuari, arriba aquest cap de setmana a Vic. S’hi faran exhibicions ramaderes, concursos eqüestres, mostres de productes agrícoles i activitats gastronòmiques i culturals. I a la plaça Major hi haurà una fira on es vendran palmes i palmons, l’embrió original del mercat. Ja ho va dir la batllessa de Vic, Anna Erra, durant la presentació de la fira: ‘La Fira del Ram juga molt bé amb la tradició i la innovació, però el mercat no vol perdre les seves arrels ni els trets distintius.’

Entre les novetats d’enguany, es destaca l’ampliació en espai i continguts de la Casa de Pagès, una iniciativa que es va estrenar l’any passat. Amb voluntat didàctica, explica l’origen de la indústria agroalimentària, un sector amb molt de pes a la comarca. Per mitjà de diverses àrees com el camp i l’hort, el graner, la cabana, l’estable i el mercat, els visitants podran viure de prop el dia a dia d’una masia. És un espai situat dins el firal, adreçat, principalment, a un públic familiar i que es dinamitza amb tallers, exposicions i activitats didàctiques.

Enguany hi ha novetats com ara el Premi Especial Osona, que reconeixerà l’explotació ramadera més sostenible i eficient energèticament, i la Mostra de Turisme, un espai que vol ser un aparador turístic de tota la comarca. Un dels atractius que ha guanyat més força aquests últims anys són les exhibicions eqüestres. A la zona esportiva hi ha demostracions, concursos de doma clàssica, carrusels, salts d’obstacles, horseball

També hi haurà la mostra agroalimentària Terra i Cuina, en un espai situat entre el Passeig i la plaça de Carbó, amb una quarantena d’expositors que vendran productes de proximitat o artesanals. S’hi oferirà vi, verdura, embotits, carn fresca, oli, pastissos, pa, bolets… I l’oferta es complementarà amb un espai gastronòmic on se serviran esmorzars de forquilla, arròs i tapes de degustació. La novetat d’enguany és un espai dedicat a les cerveses artesanes, amb més de cinquanta marques de tot Catalunya.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any
Fer-me'n subscriptor