Tots els dejunis previstos en solidaritat amb els presos polítics

  • És previst que es facin dejunis col·lectius a Sarrià, Montserrat, Terrassa i Cornellà · Consulteu ací el calendari i les condicions per a participar-hi

VilaWeb
Redacció
08.12.2018 - 01:50

Cada vegada són més les iniciatives solidàries per a donar suport a la vaga de fam de Jordi Sànchez, Josep Rull, Jordi Turull i Joaquim Forn. Des de la plataforma Prou Ostatges s’impulsen, durant tot el mes de desembre, dejunis col·lectius en diversos punts del Principat.

El dejuni de Sarrià
Després del dejuni de vint-i-quatre hores que han fet diputats de JXCat, ERC i la CUP al convent dels caputxins de Sarrià de Barcelona, ahir va començar el primer dels dejunis col·lectius encadenats a l’edifici històric del Dipòsit d’Aigües del Rei Martí, al barri de Sarrià de Barcelona. És previst que aquesta acció es pugui allargar fins al 20 de desembre. A les 19.00 del vespre serà l’hora en què es farà el relleu de dejunadors.

Montserrat, Cornellà i Terrassa, pròxims dejunis
Al monestir de Montserrat, el dejuni col·lectiu començarà diumenge, també a les 19.00, i s’allargarà fins al dia de Sant Esteve, 26 de desembre. L’ANC de Terrassa organitza un altre dejuni a partir de dilluns, 10 de desembre, que acabarà el dia 21, coincidint amb les protestes previstes contra la reunió del consell de ministres espanyol a Barcelona. L’entitat habilitarà una sala a la seu egarenca de l’ANC per a acollir els participants, amb llits i espais perquè puguin descansar. També és previst que es faci un altre dejuni col·lectiu al Casal parroquial de Santa Maria de Cornellà, entre el 14 i el 21 de desembre.

Capellans catalans proposen un dejuni cada divendres
A banda dels dejunis organitzats per Prou Ostatges, un grup de capellans catalans va fer dijous una crida a fer dejuni cada divendres ‘fins que duri la vaga de fam’. El col·lectiu, englobat en la plataforma Capellans.cat, també preveu de fer actes de ‘reflexió, meditació i pregària’ amb el títol ‘Espiritualitat i solidaritat amb els polítics catalans en vaga de fam’.

Com funcionen els dejunis?
És previst que els dejunis col·lectius es facin en grups de deu persones i siguin d’un mínim de dos dies i un màxim de set, segons les possibilitats de cada participant. Només es prendrà aigua i seran encadenats; és a dir, amb relleus. Els participants han de ser majors de divuit anys i menors de setanta-cinc i han de tenir unes bones condicions de salut. A tots els llocs de dejuni hi haurà un equip multidisciplinari, compost per persones responsables de planificació, infraestructura i supervisió mèdica.

Què es fa en els espais de dejuni?
Als llocs on es dugui a terme el dejuni hi haurà un mínim de dos espais disponibles. Un, estarà destinat a rebre els acompanyants, a les activitats obertes al públic i a fer activitats com llegir, escriure, conversar, escoltar música…etc. L’altre espai, privat, serà l’estança destinada a dormir i descansar i també hi haurà un espai de serveis higiènics.

L’estada al local és permanent, però s’interromp de 08.00 a 10.00 del matí, quan el local tanca al públic i es neteja. Els participants poden sortir més temps, però han de residir, com a mínim, dotze hores al local.  Si el dejunador necessita sortir per fer alguna gestió, ho ha de comunicar a l’organització. Com a mínim, sempre hi ha d’haver algun dejunador al local, i que aquest no estigui sol.

Durant totes aquestes hores que els participants seran al local, es faran activitats com ara conferències, debats, xerrades, tallers i concerts. Coincidiran amb el ritual d’iniciació de les persones que s’incorporin al dejuni, a les 20.00. Aquest ritual consisteix a prendre un got d’aigua en públic.

Com participar-hi?
Aquells qui vulguin participar, han d’omplir el formulari de la web Prou Ostatges. A la pestanya inscripció s’ha de triar el lloc on es vol fer el dejuni, marcar al calendari la data d’inici i després la de finalització. Una vegada feta la inscripció, els organitzadors contactaran amb la persona interessada. Els dejunadors hauran de firmar un full de consentiment voluntari i un registre de control mèdic.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 6€ al mes

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem

Fer-me'n subscriptor