12.03.2020 - 17:00
|
Actualització: 13.03.2020 - 08:53
[ACTUALITZACIÓ] L’organització de la Fira del Fang ha anunciat la suspensió de l’esdeveniment pel coronavirus 2019
Per trenta-sisè any consecutiu, la vila mallorquina de Marratxí celebra la Fira del Fang, que serveix per a promoure la feina dels artesans de la ceràmica. Durant més d’una setmana s’hi organitzen una munió d’actes dedicats a aquesta especialitat. Els visitants hi poden adquirir peces de fang de tota mena (decoratives, artístiques, per a la cuina, joguines…) de més d’una quarantena d’expositors, la major part locals, però també provinents de Catalunya i d’Espanya, concretament d’Astúries, Madrid i Palència.
Enguany aquesta fira es farà del 7 al 15 de març i se centrarà en la relació ancestral entre el món de la cuina i la ceràmica. El fang ha estat històricament una eina per a crear estris per a cuinar. Per a tractar de la relació entre la terra i la cuina a diversos indrets del món s’han programat activitats de tota mena i per a tots els públics.
Aquest cap de setmana hi trobarem l’experiència gastronòmica ‘Gustatio Romana’ divendres al vespre, en què se serviran plats típics de la cuina romana de fa dos mil anys, amb vaixella feta de fang que simula els plats, tassons i atuells d’aquella època. Dissabte a les 11.00 s’oferirà un taller familiar sobre ‘pizzes de fang’ i a les 18.00, una demostració de cuines del món amb ceràmica, a càrrec del xef Pedro Suau i la col·laboració de Toni Vich. Diumenge a les 14.30 hi haurà el Peccata Minuta Tajin Edition, una iniciativa de Chefs (in), amb tot de xefs de renom: Miquel Calent, Edu Martínez Gil, Pep Lluís Mayol i David Moreno. El darrer acte programat serà el concert final, a càrrec de la Banda Municipal de Marratxí.