Torna el FLIC amb activitats per a alimentar la creativitat dels infants

  • El lema d'enguany és 'Literatures en joc'

VilaWeb

Redacció

19.01.2018 - 02:00

Jocs, teatre, cinema, llibres, tallers. Any rere any, el Festival de Literatura i Arts Infantil i Juvenil (FLIC) omple Barcelona d’ofertes culturals per a apropar infants i joves a la creació i el consum artístics. La fira, que s’organitza per vuitena vegada, arriba demà a la ciutat i hi serà fins al cap de setmana del 4 de febrer, tot posant el focus en la literatura i la combinació entre recreació i normativa.

Amb el lema ‘Literatures en joc’, aquesta vegada el FLIC té per objectiu despertar la imaginació de petits i grans a partir de la vivència lúdica d’experiències literàries. D’aquesta manera, els assistents podran experimentar amb els sentits per tal de copsar relats més enllà de les pàgines o les pantalles. Serà un punt de trobada de famílies, escoles, joves creadors i professionals del sector.

El programa inclou, principalment, activitats de cap de setmana amb l’excepció de les sessions dedicades a col·legis, que aniran del 23 de gener al 2 de febrer, i entre els escenaris que acolliran el festival s’hi troben la Filmoteca de Catalunya, el Mercat de les Flors, el MNAC, el MACBA i el Born.

En aquests entorns artístics, els assistents descobriran la poesia de les il·lustracions cinematogràfiques, viuran el paper del color en el teatre i construiran relats literaris a partir de jocs i tallers. En aquest sentit, el FLIC vol evocar la creativitat que resideix en l’individu i que sovint la societat pretén amagar.

Un dels reclams d’enguany és el de ‘Relats creuats’, un espectacle interactiu de kamishibai (en japonès, ‘teatre de paper’) i teatre d’ombres que fa servir llums per a plasmar siluetes en làmines que combinen text i ombres projectades. Aquest exercici pretén explicar la dualitat del sentir a l’hora de narrar una història.

També destaca ‘Caluca, taller de veus imaginàries’, una recreació sonora de Laia Estruch, en col·laboració amb el MACBA, a la recerca de les veus imaginàries de cadascú per mitjà del cant però també dels crits, la parla i l’escolta de l’individu i tot allò que l’envolta.

La importància d’iniciatives com el FLIC es fa palesa en el reconeixement que ha rebut, un any més, de l’Associació de Festivals Europeus (EFA) amb el segell de qualitat EFFE Label 2017-2018 a la qualitat artística i l’impacte social.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 75 € l'any

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem

Fer-me'n subscriptor