Tonyina en conserva

  • Un recurs nutritiu, sa i bo, també per a aquells dies que no tenim temps de cuinar

VilaWeb

Neus Cuscó

08.10.2016 - 11:23
Actualització: 08.10.2016 - 14:48

Ingredients:
(per un quilo de tonyina, que també pot ser bonítol)
1 quilo de tonyina neta de pell i espines
mig litre de vinagre blanc
250 ml d’aigua mineral
1 cabeça d’alls
1 ceba grossa
pebre negre en gra
pebre vermell dolç
2 fulles de llorer
sal
1/4 l oli d’oliva

Elaboració:
En una cassola hi posem l’aigua o el fumet (si el bonítol és amb cap i espines, es poden guardar per fer una mica de fumet), el vinagre, la sal, el llorer, els alls, la ceba sencera i els grans de pebre negre. Hi afegim la tonyina. I ho fem coure de 20 a 25 minuts. Ho deixem refredar.
Tindrem els pots nets. Per a un quilo de tonyina podem omplir entre quatre i cinc pots mitjans.
Farem a trossos la tonyina i omplirem els pots amb compte. Colarem el suc de la cocció i amb el líquid omplirem 2/3 parts de cada pot. A dins de cada pot hi posarem els trossos de tonyina amb uns granets de pebre negre, un trosset de llorer, un gra d’all cuit i una culleradeta de pebre vermell. Acabarem d’omplir els pots amb oli d’oliva cru.

Tancarem els pots i els posarem en una cassola amb aigua a bullir uns 25 minuts. Els deixarem refredar a dins de la cassola mateixa. L’endemà els traurem de l’aigua, els eixugarem i ja els podrem etiquetar. És important posar la data d’envasat.

Aquesta tonyina pot ser un primer plat molt bo, acompanyant uns tomàquets per amanir, amb ceba i unes olives. O amb patata bullida amb pell, tallada a rodanxes, pèsols i pastanagues bullides, ous durs i la tonyina, a l’estil d’una amanida russa, sense maonesa.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 75 € l'any

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem

Fer-me'n subscriptor