La Nau analitza el paper dels llibres d’artistes en moviments com el Fluxus o el Pop Art

  • El centre cultural de València aplega obres de grans artistes, com ara Andy Warhol, Edward Ruscha, Ulises Carrión, que han estat publicades en llibres

VilaWeb
Redacció
21.11.2019 - 17:00

El Centre Cultural la Nau de València aplega obres de grans artistes com Andy Warhol, Edward Ruscha, Ulises Carrión, John Baldessri o Jenny Holzer, que han estat publicades en llibres i que formen part de la col·lecció de la Universitat Politècnica de València (UPV). La mostra, que porta per títol ‘TEXT [NO TEXT]‘, vol ensenyar l’evolució de les publicacions d’artistes des de mitjan segle XX.

L’exposició, que es podrà visitar fins el 12 de gener, conté vuitanta publicacions. Se centra en el període dels anys 1960 i 1970, quan hi hagué una ruptura amb el concepte de llibre d’artista gràcies al desenvolupament dels moviments Fluxus i del Pop Art. S’hi destaquen peces com ara un desplegable de set metres amb tots els edificis de Sunset Boulevard i un llibre de Warhol que incloïa un disc de Lou Reed.

La mostra es divideix en set parts, depenent de la utilització o no del text i del predomini de la imatge o del llenguatge. A la primera secció es parla de la part més històrica i cerca de l’origen dels artistes i el llibre a partir dels anys seixanta.

L’exposició també presenta el llibre d’artista com un producte de masses gràcies al pop, el minimalisme i l’art conceptual. En una altra part, posa el focus en la geometria i el disseny i l’absència de text, amb obres de Bruno Manuari i Sol Lewit. Així mateix, hi ha un espai dedicat a la fotografia i a l’estratègia de l’arxiu, amb artistes que treballen la imatge del punt de vista més acostat al documentalista.

L’última part se centra en artistes que treballen el llenguatge, que fan servir el text per crear, i en l’experimentació poètica, poesia visual i concreta. Hi predominen les obres de grans artistes llatinoamericans, com ara Edgardo Antonio Vigo i Guillermo Deisler.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 6€ al mes

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem

Fer-me'n subscriptor